Un kavurması nasıl yapılır?
Güneydoğu Anadolu Bölgesine ait olan un kavurmasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Denemek için yeni bir lezzet arıyorsanız bu tarif tam size göre. Un kavurması nasıl yapılır? Merak ediyorsanız işte o tarif!
Un kavurması denilince akla ilk olarak tatlı olan un helvası gelir. Ancak bu yemek tuzlu olarak tüketilir. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıklıkla tüketilen bu yemek aslında kahvaltılarda da sıkça kullanılır. Bazı yörelerde memlah, bazı yörelerde şorık olarak da adlandırılır. Mertuğe ismi verildiği yöreler de vardır. Her yörede ismi farklı olsa da lezzetler benzerdir. Bu yemek hem çok pratik hem de çok lezzetlidir. Aynı zamanda da çok doyurucudur. Soğuk bölgelerde hem içinizi ısıtmak hem de karnınızı doyurmak için çok iyi bir tercihtir. Bu tarifte önemli olan nokta kavurmaya dikkat etmek ve sürekli karıştırmaktır. O halde tarife geçebiliriz. Un kavurması nasıl yapılır? Merak ediyorsanız işte o tarif!
UN KAVURMASI NASIL YAPILIR?
GEREKLİ MALZEMELER
- 6 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Tereyağını kısık ateşte eritin.
- Sonra unu ve tuzu ilave edip sürekli karıştırın.
- Un kahverengi bir renk almaya başladığında hazır!
AFİYET OLSUN!