MHP'den Bakan Tekin'e 'sınavsız üniversite' teklifi: 'Kaldırılmasını talep ediyoruz'

MHP, TBMM’deki Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmelerinde üniversite sınavının kaldırılması istedi. Bakan Tekin' seslenen MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, 'MHP olarak üniversiteye giriş sınavının kaldırılmasını talep ediyoruz' dedi.

MHP Milletvekilleri üniversite sınavının kaldırılması istedi. MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, “Türkiye, sınavsız üniversiteye geçişi başarabilir’’ dedi.

'KALDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ'

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre; MHP’li Kılıç komisyondaki, konuşmasında Bakan Yusuf Tekin’e, “Üniversite giriş sınavının kaldırılması ve yerine ilköğretim ile ortaöğretimde etkili bir yönlendirmeye bağlı uygulanacak müfredatla ortaöğretim sonunda olgunlaşma sınavını esas alan bir eğitim modelini tahayyül ediyoruz. Açık öğretim de dâhil üniversitelerin kontenjan sayısı 1 milyonu aştı. Türkiye, sınavsız üniversiteye geçişi başarabilecek zenginliğe geldi. MHP olarak üniversiteye giriş sınavının kaldırılmasını talep ediyoruz’’ diye seslendi.

MHP İstanbul Milletvekili Faruk Aksu da “Üniversite giriş sınavının kaldırılmasını, bunun yerine ilköğretim ve ortaöğretimde öğrencilerin ilgi, yetenek, beceri ve kabiliyetlerini dikkate alan, bir yönlendirmeye bağlı fırsat eşitliğini de gözeten üniversite öngörüyoruz” dedi.

'ÜNİVERSİTE SINAVINI KALDIRACAĞIMIZ GÜNLER UZAK DEĞİL'

MHP'li milletvekillerinin TBMM’deki Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmelerinde gündeme getirdiği "sınavsız üniversite" teklifini, geçen yıl MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dile getirmişti.

20 Mayıs 2023 tarihinde yapılan MHP Grup Toplantısı'nda konuşan Bahçeli, "Ümit ediyorum ki, geniş ve gerçekçi bir mutabakat ortamı kurularak üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir." ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli, sözlerine devam etmişti:

"Unutulmasın ki sınavlar gelip geçer, okullar biter gider, kaldı ki hayat gelip geçiyor, varla yok arasında bitmeyen salınım süreklilik içinde devam ediyor. Geçmişte hüzünle alınan karneler, kaygıyla girilmiş sınavlar bir zaman sonra yalnızca tebessümle hatırlanıyor. Günü geldiğinde anılar geçidi tıpkı bir merasim bölüğü gibi gözümüzün önünde canlanıyor, mazinin sevinç ve üzüntüsü aynı hissiyatla kucaklanıyor. Mesele karnenin muhtevası, notların düşük ya da yüksekliği değil, onu alan iradenin saf gönlü, samimi terbiyesi, insani ve vicdani tecelli seviyesidir."

"Bize düşen öğrencilerimizi ve gelecek nesillerimizi o sınavdan çıkarıp bu sınava sokarak hayatı çoktan seçmeli test mekaniğine, kısır döngü halini almış tekdüze öğretim mantığına havale etmemektir. Biz gençliği sınavlarla veya karnelerle bulmadık, bu yolla da kaybetmeyiz, kaybedemeyiz, kaybetmeyeceğiz. Ümit ediyorum ki, geniş ve gerçekçi bir mutabakat ortamı kurularak üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir."

Sonraki Haber