Ünlü kahveciden Dünya Türk Kahvesi Günü'ne özel tarif! Geleneksel bol köpüklü Türk kahvesi hazırlama rehberi...

Her bir yudumuyla kimi zaman yorgunluğumuzu alan, kimi zamansa en özel anlarımıza eşlik eden Türk kahvesinin yeri hayatımızda bir başka. 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü'nde sizler için özel bir rehber hazırladık. İşte karşınızda geleneksel bol köpüklü Türk kahvesi yapma rehberi...

Kendine özgü aroması, sunumu, hazırlanış biçimi ve en önemlisi de bir geleneğin devamı olmasıyla Türk kahvesi, yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada çok seviliyor. Bazen günün yorgunluğunu almak için, bazen yorucu bir işin hemen ardından içilen bir fincan Türk kahvesinin yerini hiçbir şey tutamıyor. Sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz özel günlerden kız isteme törenlerine kadar Türk kahvesi hayatımızın özel anlarında bize eşlik ediyor. UNESCO ise 5 Aralık'ı Dünya Türk Kahvesi Günü ilan ederek 'Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil etti. Biz de sizler için bu özel günde geleneksel, bol köpüklü Türk kahvesi hazırlama rehberi hazırladık. Keyifli okumalar...

GELENEKSEL KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Cezveye önce kahveyi, sonra tercihe göre şekeri ve üzerine suyu koyun. Bu sıralamayı takip etmeniz köpüklü bir Türk kahvesi yapmanın ilk koşulu.

Cezveye her bir fincan için 2 çay kaşığı Türk kahvesi koyun. Şeker miktarını istediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz.

Üzerine her bir fincan için 1 Türk kahvesi fincanı soğuk içme suyu ilave edin. Suyun soğuk olması kahvenin aromasını daha iyi almanızı ve köpürmesini sağlayacak. Çeşme suyu yerine içme suyu tercih etmeniz de son derece önemli. Çünkü çeşme suyundaki kireç, kahvenin tadını bozuyor.

Tüm malzemeleri cezveye aldıktan sonra ocağa koymadan tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Türk kahvesi yaparken tahta kaşık tercih etmek son derece önemli bir husus.

Cezveyi ocağa aldıktan sonra, kesinlikle kısık ateşte pişirin. Üzeri köpük köpük oluncaya kadar pişirme işlemini sürdürün.

Türk kahvesi kaynamaya başlamadan önce ocaktan alın ve üst tabakada oluşan köpüğü fincanlara eşit bir şekilde pay edin. En değerli misafirinize daha çok köpük koymak ise tamamen sizin tercihiniz.

Cezvede kalan kahveyi bir taşım daha kaynatın ve sonra fincanlara paylaştırın.

İşte köpüklü Türk kahvesi yapmak aslında bu kadar kolay.

Şimdiden afiyet olsun! Her içende 40 yıl hatırı olması dileğiyle...

Sonraki Haber