Ünlü oyuncu Yasemin Allen'in acı günü! Babası Dudley Allen hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Yasemin Allen, sosyal medya hesabından babasının vefat haberini paylaştı. Allen, babası ile çektirdiği bir fotoğrafı hikayesinde paylaşıp 'Seni sonsuza dek seveceğim. Hoşça kal babacğım' notunu düştü.

Son dönemde yer aldığı projelerle adından sıkça söz ettiren oyuncu Yasemin Allen'in babası Dudley Allen hayatını kaybetti. Ünlü oyuncu, acı haberi sosyal medya hesabından duyurarak üzüntüsünü takipçileri ile paylaştı.

'SENİ SONSUZA DEK SEVECEĞİM'

Asıl adı Yasemin Kay Allen olan ünlü oyuncu, babasıyla çektirdiği bir fotoğrafını hikayesinde paylaştı. Allen o fotoğrafa "Seni sonsuza dek seveceğim. Hoşça kal babacığım" notunu ekledi.

Yasemin Kay Allen'ın annesi Suna Yıldızoğlu ile Dudley Allen 1988 yılında dünyaevine girmişti. 2007'de ayrılan çiftin Yasemin Kay Allen ve Dyon Kaan Allen adında iki çocuğu var.

ADIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Yasemin Allen, konuk olduğu programda; Kay'ın sanıldığı gibi soyadı değil aslında "göbek adı" olduğunu ve annesi Suna Yıldızoğlu'nun ismi okunurken daha fonetik durması için bu adı koyduğunu söylemişti.

Allen yaptığı açıklamada, "Kay göbek adım. Fonetik olarak kulağa daha hoş geliyor diye koyulmuş açıkçası, anlamı yok. Yasemin Allen'den ziyade annem Yasemin Kay Allen demiş. Bana söylediği hikaye bu" demişti.

YASEMİN ALLEN KİMDİR?

Yasemin Kay Allen, 10 Temmuz 1989'da, İngiliz Dudley Allen ile İngiliz-Türk vatandaşı oyuncu ve şarkıcı Suna Yıldızoğlu'nun kızı olarak Londra'da doğdu. Kaan adında bir erkek kardeşi vardır. Üç aylıkken ailesiyle birlikte Türkiye'ye geldi. İlköğrenimini burada tamamladıktan sonra 11 yaşında annesiyle birlikte Avustralya'ya yerleşti. Lise yıllarında sinema televizyon, drama, resim ve Japonca dersleri aldı ve kısa filmler çekti. Queensland Üniversitesi'nin sinema televizyon bölümünden burs kazandı. On sekiz yaşında Türkiye'ye dönüp Müjdat Gezen Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi.

Allen, 2008'de L'Oréal'in yeni yüz yarışmasında finalist oldu. Aynı yıl annesinin de yer aldığı Elif dizisinde başrol oynadı. 2010'da Kavak Yelleri dizisinde Elena, Yerden Yüksek dizisinde ise Juliette karakterlerini canlandırdı. 2011'de Hayat Devam Ediyor dizisinde Pelin Akça rolünü üstlendi. 2013'te "Merhamet" dizisinde Irmak Tunalı karakterini canlandırdı. Aynı yıl N11.com adlı alışveriş sitesinin reklam yüzü oldu.

Allen,Özcan Deniz'in yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı Su ve Ateş filminde canlandırdığı Yağmur karakteriyle sinemaya adım attı. 2014'te Defne Sultan rolüyle Muhteşem Yüzyıl dizisinin kadrosuna katıldı. 2014 yılının Kasım ayında başlayan Şeref Meselesi dizisinin başrollerinden biri olan Sibel karakterini canlandırmıştır.

Sonraki Haber