Ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf'ta domuz eti iddiası!

Tarım ve Orman Bakanlığının yayınladığı taklit ve tağşiş listelerinde yer alan ve ürünlerinde domuz etti kullandığı tespit edilen firma kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Listede adı açık olarak yayınlanmayan firmanın ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf olduğu iddia edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş listeleri ses getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün yayınlanan listede ise Düzce'de hizmet veren bir yemek firmasının ürünlerinde domuz eti bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

KÖFTEDEN DOMUZ ETİ ÇIKTI

Restoranın adı açıklanmazken, sosyal medyada firmanın tüm Türkiye'de çok sayıda şubesi bulunan Köfteci Yusuf olduğu iddia edildi. T24'ün haberine göre ise geçtiğimiz şubat ve mart ayında bakanlık tarafından Köfteci Yusuf'un ürünlerinden alınan numunelerde "tırnaklı-kanatlı" örneğine rastlanmadığı ama domuz etinin bulunduğu bilgisine yer verildi.

İncelemelerin pişmiş köfte eti ve dana dönerden numune alınarak yapıldığı öne sürüldü. Pişmiş köfte etinden 300 gram, dana eti dönerinden 400 gram numune alındığı söylendi. Raporlara göre her iki üründe domuz eti tespit edildiği iddia edildi.

LİSTEDE ADLARI NEDEN YER ALMADI?

Köfteci Yusuf’un, isminin taklit ve tağşiş listelerinde açıklanmaması için bakanlıktan önce harekete geçip konuyu mahkemeye taşıyarak yürütmeyi durdurma kararı aldığı iddia edildi. Ancak, konuya ilişkin mahkeme kararı ortaya çıkmadı. Firma yetkilileri ve bakanlıktan konuya dair henüz bir açıklama yapılmadı.

KÖFTECİ YUSUF'UN AVUKATI 'BİLGİM YOK' DEDİ

Gazete Pencere'den Leyla Aydoğan'ın ulaştığı Köfteci Yusuf'un avukatı Ali Uslu, konu hakkında bilgisi olmadığını, açıklama yapamayacağını ve iddialara cevap veremeyeceğini belirtti.

Kekik diye ne tükettik?

RABİANUR AĞAR

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş ürünler denetiminde yine birçok firma sınıfta kaldı. Bazı baharat firmalarının kekiklerinde yabancı madde bulundu. Bal üreten firmalarda ise taklit ve tağşiş tespit edildi.
Bakanlığın listesi güncellenmeye devam ediyor. 8 Ekim’de denetlenen firmalar arasında baharat ve balda sahtekarlık yapanlar en önde yerini aldı.
Gün gün yayınlanan listeye toplumda büyük bir ilgi var. Ancak vatandaşlar her gün guvenilirgida.com adresinden sahtecilik yapan firmaları kontrol etse de firmalara Bakanlığın ceza verip verilmediği merak konusu oldu.
İşte gıdada sahtekarlık yapan firmalar:
l Yeşil Aktar Baharat-Kekiklerinde yabancı madde tespiti.
l Ayfer Kaur-Kekiklerinde yabancı madde tespiti.
l Mart Doğal Natural-Kuru kekiklerinde yabancı madde tespiti.
l Anzer Balcısı-Süzme çiçek balında taklit ve tağşiş tespiti.
l Barla- Süzme çiçek balında taklit ve tağşiş tespiti.
l Besi Natural- Süzme çiçek balında taklit ve tağşiş tespiti.

Sonraki Haber