Ünlü sanatçılardan tüm çocuklara armağan

Sanatçıların kitap seslendirmeleri ve Fazıl Say’ın müziğiyle destek verdikleri proje, ülkemizin bütün çocuklarına kitap erişimi sağlamayı hedefliyor.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı vesilesiyle çocuklara “Okuyan Bir Gelecek” projesini armağan etti. 5 yıldır sürdürülen proje, dijital platforma taşınarak www.okuyanbirgelecek.org sitesinden erişime açıldı. Beren Saat, Cem Yılmaz, Demet Evgar, Fatih Türkmenoğlu, Genco Erkal, Selçuk Yöntem, Songül Öden ve Yekta Kopan çocuk kitaplarını okuyarak seslendirme yaptı. Fazıl Say da kendi besteleri ve klasik eserleri çalarak projenin müziklerini üstlendi. AÇEV proje ile aynı zamanda bir bağış kampanyası başlatarak, evlerinde kitap olmayan 100 bin çocuğu kitaplarla buluşturmayı hedefliyor.

Selçuk Yöntem destek verdiği bu proje için, çocukların kendilerini iyi ifade edebilen, hayal gücü geniş ve yaratıcı bireyler olarak yetişebilmesi için kitap okumanın önemine inandığını söyledi. Yekta Kopan ise; “Güzelce okuyalım, paylaşalım, dinleyelim, birlikte okuyan bir gelecek yaratalım” dedi.

Okuyan Bir Gelecek platformu, 16 adet yayınevi, 42 yazar, 41 çizerin desteği ile Kidega ve İhtiyaç Haritası’nın çözüm ortaklığıyla hayata geçiriliyor. Kitaplar, Kidega kitap satış platformu üzerinden temin edilerek İhtiyaç Haritası aracılığı ile belirlenen ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılacak. Projenin ülke genelinde yaygınlaşması hedefleniyor.

‘HER ÇOCUK KİTABA ERİŞEMİYOR’

Proje için müziğini ortaya koyan, aynı zamanda ünlü isimlerin projeye destek için bir araya getirilmesine büyük emek verdiği belirtilen Fazıl Say projeyle ilgili şunları söyledi:

“Ankara’da edebiyatla içli dışlı bir ailede büyüyen bir çocuk olarak, kitapların zihinsel ve entelektüel gelişim için ne kadar önemli olduğunu, bir çocuğun dünyasını anlamada ve anlatmada kelimelerin önemini çok iyi biliyorum. Erken yaşlardaki çocuklar için dil gelişimi çok önemli bir konu fakat benim çocukluğumda yakaladığım şans, her aile için mümkün olmuyor. Maalesef bazı ailelerin dil gelişimine katkı sağlayacak materyallere erişimi oldukça kısıtlı. Bazı ailelerde ise, erişim mümkün olsa da, gelişimde kitapların yeri iyi bilinmiyor. Bu sebeple bu alanda yapılacak her çalışmanın çok önemli olduğuna inanıyorum ve elimden gelen desteği vermeye gayret ediyorum. Bence Okuyan Bir Gelecek platformu da yalnızca çocukların değil, ailelerin de kitaplarla ilgili farkındalığını artırması açısından önem taşıyor. Bu projenin müziklerini üstlenmek benim için de hem heyecan hem mutluluk verici oldu. Hem kendi bestelerimle hem de bazı klasikleri yorumlayarak projeye destek verdim. Bu sayede edebiyatı ve müziği birleştirdik; çocukları sanatın renkli ve zengin dünyasıyla buluşturduk.”

Sonraki Haber