Ünlü şeflere taş çıkartacak baklava yufkası tarifleri! Baklava yufkasına çikolatayı...

Hazır yufkayla yapılan, baklavacılardaki lezzeti aratmayan çeşit çeşit tatlıları herkes çok sever. Peki lezzetine doyamadığınız hazır baklava yufkasını farklı tariflerde değerlendirmeyi hiç düşündünüz mü? İşte deneyenin bir daha aklından çıkaramayacağı tadıyla büyüleyen tarifler...

Aniden misafiriniz mi geldi? Öyleyse hem pratik hem lezzetli ikramlıklar hazırlamak için başvurabileceğiniz pratik tariflerimiz sizi sevindirecek. Hazır baklava yufkasıyla denenen tatlı ve tuzlu tarifler pek çok kişi tarafından sevilir. Üstelik o kadar bereketli ki kalabalık misafir gruplarına yetecek kadar ikramlığı bir çırpıda hazırlayabilirsiniz. Gelin, lezzetli ve vakit kazandıran o tarifleri birlikte inceleyelim.

Çeşit çeşit börekler yapın

Kıyır kıyır börekler pişirmeyi herkes ister. Ancak böreğin kıvamını tutturmak göründüğü kadar kolay olmayabilir. Baklavalık yufka hamuruyla kıyır kıyır börek tarifleri hazırlayabilirsiniz. Üstelik iç harcında patatesli, kıymalı, patlıcanlı, tahinli gibi zevkinize göre farklı tatlar tercih edebilirsiniz.

  • Bir paket baklavalık yufka
  • 200 ml yoğurt
  • 2 adet yumurta akı (Yumurtanın sarısını üzerine sürmek için bir kenara ayırın.)
  • 50 ml sıvı yağ
  • 50 ml süt

Yukarıdaki malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın. Baklavalık yufkaları ikişerli gruplar hâline getirin ve yufkaların üstüne hazırladığınız karışımdan sürün. Bu şekilde üç grup tamamlayın. Her üç grupta bir istediğiniz malzemelerle hazırladığınız içi harcı koyun ve yufkanızı rulo hâlinde sarın. Sarma işlemi bittiğinde yufkalarınızın üstüne yumurta sarısı sürüp 190 derece fırında pişirebilirsiniz.

Çikolatalı lezzet bombaları hazırlayın

Sadece 12 adet yufkayla çayın yanına lezzetine doyamayacağınız çıtır çıtır çikolatalı atıştırmalar hazırlayabilirsiniz. Tarif için gerekli olan diğer malzemeler:

  • 50 ml sıvı yağ
  • 50 gr tereyağı
  • Akışkan kıvamda bir kâse sürülebilir çikolata
  • Bir kase incecik çekilmiş ceviz
  • Pudra şekeri

Her baklavalık yufkanızın üzerine önceden erittiğiniz ve karıştırdığınız yağ karışımını sürün. Üçer kat bu işlemi yaptıktan sonra yufkanın üstünü çikolata ve cevizle doldurun. Ardından yufkaları rulo hâline getirerek 180 derecede pişirin. 15 dakikanın sonunda çayın ve kahvenin yanına çok yakışacak tarifiniz hazır. Çikolatalı atıştırmalığınızı servis ederken üstüne pudra şekeri serpmeyi unutmayın.

Sadece 3 tane baklavalık yufkayla katmer tarifi

Baklavalık yufkadan çayın yanına 10 dakika içinde hazırlayabileceğiniz katmerler yapabilirsiniz. Yufkanızın içine damak tadınıza göre tereyağı ve kaymağı parçalar hâlinde, toz fıstık ve şekeri ise belirli aralıklarla serpiştirin. Yufkayı kare şeklinde katladıktan sonra tavada ara ara çevirerek 10 dakika kadar pişirebilirsiniz. Pişirme işlemi tamamlandığında üstünü kaymak ve fıstıkla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sonraki Haber