Ünlü tabloda gizli o ayrıntıyı 125 yıldır kimse farkedemedi... Görenler şoke oldu

Ünlü ressam Vincent Van Gogh'un 'Yıldızlı Gece' tablosunda 125 yıl boyunca fark edilmeden gizli kalan bir ayrıntı, bilim insanlarını hayrete düşürdü. Bakın o ayrıntı neymiş...

Vincent van Gogh, kaotik resimleri ve benzer şekilde çalkantılı ruh haliyle tanınır. Van Gogh'un bu ruh hali içerisindeyken resmettiği tablolar, birçok farklı mesaj içeriyor. O ayrıntılardan biri, tam 125 yıl sonra bilim insanları tarafından farkedildi. Van Gogh'un 'Yıldızlı Gece' tablosunda 125 yıl gizli kalan o ayrıntı, herkesi şok etti. Bakın o ayrıntı neymiş...

ÜNLÜ TABLODAKİ GİZLİ AYRINTI

Kendi kulağını kesmesiyle tanınan ressam Vincent Van Gogh'un 125 yıl önce resmettiği 'Yıldızlı Gece' tablosu, ilginç bir ayrıntı içeriyor. Ayrıntıyı fark edenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Araştırmalara göre Van Gogh'un 37 yaşında kendini vurmadan önceki son resimlerinden biri olan 'Yıldızlı Gece'deki girdaplı gökyüzü, gerçek türbülansa esrarengiz bir şekilde benziyor.

TÜRBÜLANS NEDİR?

Türbülans veya türbülanslı akış, temel olarak, büyük girdaplar daha küçük girdaplar oluşturur ve bunlar daha da küçük girdaplar oluşturur ve bu böyle devam eder.

Başka hiçbir sanatçının eseri, böylesine mükemmel bir türbülans benzetmesi içermiyor. Yıldızlı Gece tablosunun, van Gogh'un zihinsel olarak dengesiz olduğu bir dönemde, sanatçının halüsinasyonlar gördüğü, küçük nöbetler geçirdiği ve belki de epilepsiye işaret eden bilinç kayıpları yaşadığı psikotik dönemler yaşadığı dönemde yapıldığı belirtiliyor. Van Gogh, hayatının en karanlık döneminde bile doğanın en karmaşık ve kafa karıştırıcı kavramlarından birini bilim insanlarından tam 125 yıl önce yakalayabilmişti.

Sonraki Haber