Ünlü ustanın gizli açma tarifi! Açma pişmaniye gibi tel tel ayrılıyor…

Çok lezzetli bu açma tarifini dilediğiniz zaman evinizde yapabilirsiniz. Günün her öğününe eşlik edecek en keyifli çay eşliklerinden biri olan ve pişmaniye gibi tel tel ayrılan açmanın tarifiyle karşınızdayız. İşte detaylar...

İşte çok seveceğiniz bir pamuk açma tarifi ile karşınızdayız. Sevdiğiniz lezzetleri ister sade, ister zeytinli deneyebilirsiniz. Bu tarif piştikten sonra hemen hazır olacak. Evinizi mis gibi bir kokuyla dolduran bu tariften çok memnun kalacaksınız. Kahvaltınızı renklendirecek ve güne iyi bir başlangıç ​​yapmanızı sağlayacak bu tarifi öğrenmek için sabırsızlanıyorsanız doğru yere geldiniz!

Malzemeleri hazırlayarak başlayalım

  1. Bir bardak ılık süte ve yarım bardak ılık suya ihtiyacınız olacak.
  2. Bu malzemeleri kavanoza ekleyin ve oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
  3. Daha sonra yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 yumurta, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 poşet kuru maya, 5 su bardağı un ve 1 yemek kaşığı tereyağını alın.
  4. Artık hamuru yoğurmaya başlayabilirsiniz!

Mayayı etkinleştir

  1. Ilık süt, su, şeker ve mayayı karıştırıp mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin.
  2. Malzemelerin eşit şekilde eridiğinden emin olun.

Unu bir süre hareket ettirmeyin

  1. Un dışındaki tüm malzemeleri mayalı karışıma ekleyip iyice karıştırın.
  2. Sadece yumurta aklarını ekleyin ve sarılarını üstüne ayırın.

Hamuru yoğurma zamanı

  1. Elenmiş unu, karıştırılan malzemelerin üzerine eşit şekilde ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
  2. İstenirse bu noktada karışıma bir yemek kaşığı daha tereyağı ekleyebilirsiniz.
  3. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra yoğurmayı bırakın ve kendinizin ve hamurun dinlenmesine izin verin.

Hamuru eşit şekilde yayın

  1. Yaklaşık 30 dakika mayalandırdıktan sonra hamuru eşit şekilde bölün.
  2. Bezeyi oklava ile iyice açın ve biraz tereyağı ekleyin.
  3. Açtığınız hamuru tepside 5-10 dakika dinlendirin.
  4. Ayrılmış yumurta sarısını unuttuğunuzu mu düşünüyorsunuz?
  5. Açtığınız yere yumurta sarısı sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri altın rengi oluncaya kadar pişirin.

Sonraki Haber