'Savcı yemek yiyemediği lokanta sahiplerini gözaltına aldırdı' iddiasının perde arkası...

Savcı Mücahid Şamil Koca'nın, gittiği mekânda boş yer olmadığı için mekanın sahiplerini gözaltına aldırdığı iddiası gündeme oturmuştu. Söz konusu habere ilişkin Savcı Koca'dan açıklama geldi. Koca, olayla ilgili ‘Esas beni darp ettiler. 9 aylık bebeğim yere düştü’ dedi.

Ordu Aybastı’da, gittiği mekânda boş yer olmamasının ardından sinirlenen Ünye Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Mücahid Şamil Koca'nın mekanın sahiplerini ve çalışanlarını gözaltına aldırdığı iddia edilmişti. Söz konusu haber çok sayıda haber sitesinde yer alarak Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Savcı Koca olaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Üzerime yürüdüler. İşletmenin çalışanları tarafından darp edildim. Sağ kulağıma yumruk yedim. Çocuğum ve kayınvalidem yere düştü." ifadelerini kullandı.

'BENİM VE AİLEMİN YAŞADIĞI ŞEY KORKUNÇTU'

Savcı Koca, verdiği ifadede, tavsiye üzerine mekâna gittiğini belirterek, şunları söyledi: "Perşembe yaylasına ilk kez gittim. Yemek yenilecek yer bilmiyordum. Jandarmadan arkadaşlarımızı arayıp sordum. Onlarda bu restoranı önerdiler. Ailece gittik. Önce ızgaranın ne kadar süreceğini sordum. ‘20 dk. Sürer dediler.’ Çocuk var üst kata çıkabilir miyiz dedim. ‘Çıkamazsınız’ dediler. Ama gerginlerdi. Galiba yorulmuşlar… Tam otururken yanımıza biri geldi. Yemek sipariş ettiniz mi? diye sordu. 'Hayır' dedim. 1 saat beklersiniz dediler. Önce 20 dakika, sonra 30 dakika, şimdi 1 saat diyordunuz. Buranın sorumlusu kim konuşayım dedim. Amacım numaranızı jandarmadan aldım diyerek kendimi tanıştırmaktı. Asla kötü niyetim yoktu. Lakin adam bir anda sinirlendi. ‘Sen savcıysan ben 20 yıllık esnafım’ dedi. Durumu anlatmaya çalıştım. Ama üzerime yürüdüler. Benim darp edildiğim videoyu kimse paylaşmamış. Sağ kulağıma yumruk yedim. Çocuğum ve kayınvalidem yere düştü. Çocuğum çığlık çığlık ağladı. Yardım için aradım. Jandarma geldi. Benim ve ailemin yaşadığı şey korkunçtu” dedi.

KASTEN YARALAMA SUÇUNDAN GÖZALTINA ALINDILAR

Bakanlık kaynaklarından verilen bilgiye göre, “lokantada müşteki Cumhuriyet Savcısı Mücahit Şamil Koca; ailesi ile birlikte bulunduğu sırada, yemek süresi ve oturacak masa konusunda işletme sahipleri ile konuşurken” tartışma yaşadı. Bakanlık kaynakları, “tartışmanın büyümesi ve lokanta dışında da devam etmesi üzerine işletme sahibi ve çalışanlarının savcıya saldırdığını, savcının kulağından aldığı yumruk darbesiyle yaralandığını “söylediler. Arbede esnasında savcının kayınvalidesinin kucağında bulunan bebek yere düştü ve yaralandı. Konu ile ilgili olarak adli soruşturma başlatıldı ve işletme sahibi ve çalışanı şüpheliler “kasten yaralama” suçlamasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin işlemleri devam ediyor.

T24 ve İSMAİL SAYMAZ'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan söz konusu haber, birçok haber sitesinde yer aldı. T24 ve Halk TV'de yer alan haberlere ilişkin ilgili yerlerden açıklamalar geldi. T24 ve Halk TV olayı, "Savcı, dolu olduğu için yemek yiyemediği lokantanın sahiplerini gözaltına aldırdı!" başlığı ile servis etmişlerdi.

İsmail Saymaz sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Bugün Ünye Savcı Mücahid Şamil Koca ile ilgili habere ilişkin bir açıklama yapmam gerekir. Görüntüler ilk olarak Ordu yerel sitelerine düştü. Bugün başka gazetecilerle birlikte benim elime ulaştıktan sonra lokanta sahibini aradım. Sonra Ünye Adliyesi’ni arayarak, savcıya not bıraktım, dönmedi. Telefonunu bulup aradım, açmadı. Bu esnada görüntüler başka mecralarda haberleştirildi. Biz savcı beyin dönmeyeceğini düşünerek, haberi eksik şekilde girmek zorunda kaldık. Sonradan kapı önü görüntüleri ve ifadeler bize ulaştı. Derhal ilk haberi kaldırdık, yenisini girdik. Değerli okurlarımızdan, savcı bey ve ailesinden özür dilerim." dedi.

T24'ten yapılan açıklamada da, "Bazı mecralar ile T24’ün aynı zamanda verdiği bu haberin ilk yayınında, olay anını gösteren kamera kaydının T24 ile sadece bir bölümünün paylaşılması ve T24’ün ulaşmak istediği savcılık kaynaklarından bilgi alınamaması nedeniyle ‘tek taraflı’ bir aktarım yapılmıştır. 'Savcı, dolu olduğu için yemek yiyemediği mekânın sahiplerini ve çalışanlarını gözaltına aldırdı' başlığıyla verilen ilk haberi düzeltir, özür dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Sonraki Haber