Urfa kebap nasıl yapılır? Evde Urfa kebap malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Kebabın en sevilen hali Ufa kebabın tarifi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Tadı damakta kalan enfes lezzetiyle herkesin sevdiği Urfa kebabı nasıl yapacağını bilmeyen vatandaşlar soluğu internette alıyor. Peki evde Urfa kebap nasıl yapılır?
Mideleri şenlendiren bir lezzet olan Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden, turistlerin yemeden ülkesine dönmediği , bizim ise özel yemeklerimizin en önemlileri arasında yer alan Urfa kebap, tarifi araştırılan yemekler listesinde ilk sıralara yükseldi. Peki evde Urfa kebabı nasıl yapılır? İşte arama motorlarında en çok aratılan tarifler arasında yer alan Urfa kebabı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
EV USULÜ URFA KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 400 gram orta yağlı kıyma (dana döş/kuzu karışık)
- 50 gram kuyruk yağı(çekilmiş)
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı tuz
EV USULÜ URFA KEBABI TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Evinizde varsa elektrikli ızgarada da kebaplarınızı pişirebilirsiniz. Çöp şiş ya da metal şişlerde de tarifinizi pişirebilirsiniz.
EV USULÜ URFA KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR?
- 2 kere çekilmiş kıymayı yoğurma kabına alın. Üzerine rendelenmiş soğan sarımsak salça ve baharatları ilave ederek en az 10 dakika boyunca yoğurun.
- Yoğurulan harcı şişlere dizin. Bu şekilde bozdolabında en az 45 dakika dinlendirin.
- Urfa kebabını fırın tepsisine alın. Yanlarına domates, yeşil biber, kapya biberi de ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Yanına sumak ve tuzla ovduğumuz soğan salatasıyla servis edin.
- Yanına sumaklı soğan salatası, közlenmiş domates, soğan ve biberle servis edebilirsiniz.
- 1 porsiyon için192/kcal, afiyet olsun.
Kaynak: Yemek.com