Usta fırıncılar kandil simidini böyle yapıyormuş! Lezzeti paylaştıkça artan kandil simidi tarifi
2023 yılı için Mevlid Kandili yaklaşırken yurttaşlar kandillerin olmazsa olmazı olan kandil simidinin tarifini araştırmaya başladı. İşte pastanelerden aldıklarınızı aratmayacak, lezzeti paylaştıkça artan kandil simidi tarifi...
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kandil simidi, kültürümüzde ayrı bir öneme sahip. Ağızda dağılan kıyır kıyır hamuru, içerisindeki mahlebin aroması bir yana aslında kandil simidini bu kadar lezzetli yapan şey paylaşmanın verdiği mutluluk. 2023 yılı için Mevlid Kandili de yaklaşırken pastanelerden aldıklarınızı aratmayacak bir kandil simidi tarifi ile karşınızdayız. İşte lezzeti paylaştıkça çoğalan, kokusu ile bizi geçmiş zamanlara götüren kandil simidi tarifi...
KANDİL SİMİDİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
10 yemek kaşığı tereyağı (150 gram)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
5 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı mahlep
4 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1/4 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
4 yemek kaşığı susam
4 yemek kaşığı çörek otu
KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?
1) Derin bir kaseye sıvıyağ, tereyağı, yumurta, kabartma tozu, sirke, mahlep, su, tuz ve şekeri koyup iyice karıştırın.
2) Ardından malzemelerin içine unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve hamuru iyice karıştırarak yoğurun.
3) Hamur kulak memesi kıvamını aldığında elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız parçaları tezgahta yuvarlayarak rulo şeklini verin.
4) Hazırladığınız ruloların iki ucunu birleştirin ve simit şeklini almasını sağlayın.
5) Susamlı yapmak istediğiniz simitleri önce su ve pekmez karışımına iyice batırın. Ardından simitlerin iki tarafını güzelce susama bulayın ve tepsiye yerleştirin.
6) Çörek otlu yapmak istediğiniz kandil simitleri için çember şekli verdiğiniz hamurları tepsiye dizip üzerlerine pekmez ile karıştırdığınız yumurta sarısını sürün. Çatalla üzerinden geçin ve üzerine arzu ettiğiniz kadar çörek otu serpiştirin.
7) Kandil simitlerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
İşte ister çayın yanında atıştırmalık olarak yiyebileceğiniz isterseniz de komşularınıza ikram edip paylaşmanın mutluluğuna varabileceğiniz kandil simitleri hazır. Şimdiden yapacak herkesin eline sağlık. Afiyet olsun!