Ustaları hayran bıraktıran evde lahmacun tarifi! Paranız cebinizde kalsın

Paranız cebinizde kalsın istiyorsanız bu yöntemi mutlaka denemelisiniz. Evde lahmacun yapmak aslında zor değil. Çok kolay ve lezzetli lahmacunları evde yapabilirsiniz. İşte o lezzetli tarif!

Lahmacun yemeyi en sevdiğimiz yemeklerden biridir. Özellikle dışarıda sıcak sıcak ve çıtır halinde yemeyi genelde çok severiz. Evde yapmak tahmin ettiğiniz kadar zor değil. Malzemeleri hazırladığınızda gerisini yapmak çok kolay. Hem çok doyurucu hem çok lezzetli olan bu tarifi mutlaka siz de denemelisiniz. Hem de paranız cebinizde kalacak. İşte ustaları bile hayran bıraktıran evde lahmacun tarifi!

USTALARI HAYRAN BIRAKTIRAN EVDE LAHMACUN TARİFİ!

GEREKLİ MALZEMELER

  • Hamuru için
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İç harcı için
  • 250 gram kıyma (dana veya kuzu tercih edilir)
  • 2 büyük soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 büyük domates
  • 1 büyük yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber

YAPILIŞI

  1. Unu bir kaba alın ve ortasını havuz gibi açın.

  2. Sıvı yağ, su, yoğurt ve tuzu ekleyin. Malzemeleri karıştırarak hamur yapın.

  3. Hamuru yoğurarak pürüzsüz ve elastik bir hale gelene kadar 10-15 dakika boyunca yoğurun.

  4. Hamuru örtün ve yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.

  5. Soğanları rendeleyin veya ince doğrayın.

  6. Sarımsakları ezin veya ince doğrayın.

  7. Domatesi rendeleyin veya küçük doğrayın.

  8. Yeşil biberi ince doğrayın.

  9. Geniş bir kaseye kıymayı, rendelenmiş soğanı, sarımsağı, rendelenmiş domatesi, yeşil biberi, salçaları, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar yoğurun.

  10. Hamuru 6-8 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı unlu bir zeminde ince bir yufka şeklinde açın.

  11. Her lahmacunun üzerine hazırladığınız iç harçtan eşit bir miktar yayın. İncelikle sürmeye özen gösterin.

  12. Lahmacunları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin.

  13. Önceden ısıtılmış 220°C (430°F) fırında lahmacunları altın kahverengi olana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.

Sonraki Haber