Üstü nar gibi kızaran süt helvası! Süt helvası tarifi nasıl yapılır?

Bursa'nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan süt helvasının tarifi, merak edilenler arasında yerini aldı. Peki süt helvası nasıl yapılır? İşte tam kıvamında süt helvası tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

Bursa helvası diye de bilinen ve fırında pişen bu çok lezzetli ve oldukça pratik tatlıyı siz de denemek isterseniz mutlaka tarifimizi denemelisiniz. Peki süt helvası nasıl yapılır? İşte tam kıvamında süt helvası tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

SÜT HELVASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

120 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
4 tatlı kaşığı kahverengi şeker

Bu tarif 10 kişiliktir. Dilerseniz tarçın ve dondurma ile servis edebilirsiniz.

SÜT HELVASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tereyağını yapışmaz bir tavaya alarak eritin.

Eriyen tereyağına unu ekleyerek un sararıp, kokusu çıkıncaya kadar (15 dakika) orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulduktan sonra ocağın ısısını düşürün.

Bu sırada sütü ayrı bir tencerede ısıtın.

Şekeri süte ekleyerek eritin ve kaynamadan ocaktan alın.

Şekerli süt karışımını, tereyağı-un karışımına ekleyin. Ekleme esnasında topaklanmaması için sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırın.

2-3 dakika kısık ateşte karıştırdıktan sonra, helva karışımını fırın/sufle kaplarına doldurun.

Üzerlerine kahverengi şeker serptikten sonra 180 derece fırında ve üst rafta 10 dakika kadar üzerlerini kızartın ve helvanızı ılıkken afiyetle tüketin.

Sonraki Haber