Ütü derdine son! Kıyafetleri ütü yapmadan jilet gibi yapmanın püf noktaları...

En zahmetli ev işlerinden olan ütü yapmak vakit aldığı kadar beceri de gerektiren bir iş. Hâl böyle olunca "Ne yapsam da kıyafetleri ütülemeden giyebilsem?" dediğinizi duyar gibiyiz. İşte ütü yapmadan kıyafetleri düzleştiren muhteşem öneriler...

Ütü yapmak, pek çok kişi için sıkıcı ve zorlu bir ev işi olarak kabul edilir. Bu görev genellikle ertelenmeye çalışılır ve biriken kıyafet yığınları zamanla gözünüzde bir sorun hâline gelir. Neyse ki ütü masasının başına geçmeden de kıyafetlerinizi düzeltmek için hızlı ve pratik yöntemler var. Gelin, sizi bu zahmetten kurtaracak ve kıyafetlerinizi ütü gibi dümdüz yapacak yöntemleri birlikte keşfedelim.

Saç kurutma makinesi kullanın

Saç kurutma makinesini sadece saçlarınızı kurutmak için kullanabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Saç kurutmayla kıyafetleri ütülü hâle getirmek için öncelikle kıyafetleri askılığa asın. Yaklaşık 15 cm uzaklıktan saç kurutma makinesini kırışıklıklara tutun. Kıyafetleriniz ütülü gibi gözükecek.

Sıcak buhardan yararlanın

Sıcak buhar kıyafetlerdeki kırışıklıkları çözmek için kullanabileceğiniz yöntemlerden birisi. Kettle'da suyu kaynattıktan sonra oluşacak buhara 15 cm mesafeden kıyafetleri tutun. Belli bir süre sonra kırışıklıklar çözülecek.

Saç düzleştiriciyi kullanmayı deneyin

Saçlarınızı düzleştirmek ve şekil vermek için kullandığınız saç düzleştiriciyi özellikle kıyafetlerinizin yaka, manşet ve düğme arası gibi yerlerdeki kırışıklıkları giderebilirsiniz. Kıyafetinizin tamamındaki kırışıklığı gidermeseniz bile kıyafetiniz ütülü gibi gözükür.

Nemli bir havlu ile kıyafetleri düzleştirin

Hafif nemli bir havluyu kullanarak kıyafetlerinizdeki kırışıklıkları giderebileceğinizi biliyor musunuz? Düz bir zemine serdiğiniz kıyafetinizin üzerine hafif nemli olan bir havlu serin. Kıyafetinizi gerip havluyu da üstünde kurumaya bırakın. Havlu kuruduktan sonra kırışıklıkların azaldığını göreceksiniz.

Sprey şişesinden su püskürtün

Bu yöntemde kıyafetlerdeki kırışıklığı gidermek için ihtiyaç duyacağınız tek şey içi su dolu bir sprey şişesi. Kıyafetlerinizi astıktan sonra yarım metre kadar uzaktan kırışık kıyafetinize su püskürtün. Kıyafetiniz kurudukça kırışıklıklar azalmaya başlar.

Tencere ile kırışıklıklardan kurtulun

Makarna haşladığınız ya da su kaynattığınız tencereyi kırışık kıyafetleri düzleştirmek için kullanabilirsiniz. Tencereniz henüz sıcaklığını kaybetmeden kıyafete bastırarak kırışıklıkları giderebilirsiniz. Ayrıca tencerenizin altı düz olduğundan kırışıklığı yok etmeniz kolaylaşır.

Sonraki Haber