Ütüye elveda! Şişeye doldurup çaydanlıkla birlikte kullandığınızda ütü yapmanıza gerek kalmayacak...

 Günlük ev işleri içinde en zahmetlisi ütü. Ütü yapmayı sevmeyen veya ütüye zaman ayıramayanların yüzünü güldürecek birbirinden etkili çamaşır düzeltme yöntemlerini sizin için hazırladık. Haydi, ütüler dolaba! İşte ütüyü unutturacak kıyafet düzleştirme yöntemleri... 

Ütü yapmayı sevmeyenler için harika önerilerle geldik. Makinadan çıkıp kuruyan çamaşırlarınız adeta ütülenmiş gibi düzgün görünebilir. Nasıl olduğunu merak ediyorsanız birbirinden pratik ütüsüz kırışıklık giderme yöntemlerine göz atmanın zamanı geldi...

ÜTÜLEMEDEN ÇAMAŞIRLARI DÜMDÜZ YAPAN YÖNTEMLER

Saç düzleştiricinizi kullanmayı deneyin

Kıyafetlerinizi düzeltmek için saç düzleştiricilerinizden yararlanmak hiç aklınıza gelmiş miydi? Saç düzleştiricisi kullanarak özellikle gömlek ve tişörtlerin kol veya yaka kısımlarını rahatlıkla düzeltebilirsiniz. Ancak düzleştiricinizin kıyafetinizin kumaşına zarar vermemesi için ısı ayarına dikkat edin.

Yatağınızın altına yerleştirin

En çok bilinen kırışıklık giderme yöntemlerinden biri giysinizi yatağın altına sermek. Akşam yatmadan önce yatağınızı kaldırıp kırışık bluz veya pantolonunuzu altına serin. Kıyafetlerinizi sabah giymeye hazır bulacaksınız.

Rulo yapın

Diyelim ki kampa gittiniz ve hiçbir şekilde ütü, düzleştirici veya saç kurutma makinasının ısınından yararlanma şansınız yok. Bu gibi durumlarda giysilerinizi rulo hâline getirerek yatak veya yorgan gibi ağır yüklerin altında ortalama 1 saat bekletin. 1 saatin sonunda kıyafetlerinizi açtığınızda kırışıkların büyük bir kısmının yok olduğunu göreceksiniz.

Çaydanlığın buharından yardım alın

Kaynayan çaydanlığı ütü olarak kullanabilirsiniz. Öncelikle kıyafetlerinizi bir yere asın. Ardından kaynayıp ağzından buharlar çıkan demliği giysilerinize tutun. Bu yöntem sayesinde sıcak hava buharıyla giysilerinizi kolaylıkla düzeltebilirsiniz.

Nemli bez örtün

Çamaşırları makineden çıkardınız. Hiç zaman kaybetmeden ıslak çamaşırların üzerine nemli bir bez veya havlu koyup bir süre bekletin. Çamaşırlarınız kuruduğu zaman normalden daha az kırışık göründüklerini fark edeceksiniz.

Kırışıklık giderici spreyler kullanın

Islak çamaşırlarınızı asmadan önce kırışıklık giderici spreyler kullanmanız giysilerinizin daha az kırışmasını sağlayabilir. Sprey sıkıp ardından astığınız giysilerinizi tamamen kurumadan çamaşır kurutma telinden almayın.

Mutlaka asın

Çamaşır asmak gözünüzde büyümesin. Çamaşır makinesinden çıkan çamaşırlar bekletmeden asmaya çalışın. Eğer asmadan çamaşır sepetinde ıslak şekilde bekletirseniz kurudukları zaman daha fazla kırış kırış olduklarını fark edeceksiniz.

Sonraki Haber