Uykusuz kalanlar dikkat! Osman Müftüoğlu uyardı

Yaşam tarzlarının değişmesiyle uyku problemleri de beraberinde geldi. Yeni yapılan bir araştırma uyku bozukluğunun kan şekeriyle olan bağını da ortaya koydu.

Prof.Dr.Osman Müftüoğlu "Uykunuzu iyileştirebilirsiniz" başlıklı yazısında uyku bozukluğu konusunda uyarılarda bulundu. Uykusuzluğun ve uyku bozukluğunun hızla büyüyen yeni hayat problemi olduğuna dikkat çekti. Müftüoğlu, bu durumu uyku pandemisi olarak niteledi. Müftüoğlu ayrıca, bunun bir dinlenememe meselesi olmadığını belirterek, " Eğer uyku sorunlarından herhangi birine muhatapsanız ne yazık ki “belleğiniz zayıflıyor, bağışıklığınız güçsüz düşüyor, kan basıncınız yükseliyor, kalp krizi ve felç geçirme riskiniz artıyor, hatta ömrünüz bile kısalıyor”. ifadelerini kullandı.

YENİ BİLGİ UYKUSUZLUK KAN ŞEKERİ AYARINI DA BOZUYOR

Müftüoğlu, yazısında yeni bir araştırmaya da yer verdi. Buna göre, uyku bozukluğu ve uykusuzluk kan şekeri ayarının bozulmasına da yol açıyor.

Uykusuzluğun yol açabileceği sağlık sorunlarından birinin de “kan şekeri ayarının bozulması” olduğunu gösteren yeni bir araştırma önemli bir bilimsel dergide, Neuroscience’ta geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Bu ilginç çalışma ortaya koydu ki “derin uyku sırasındaki beyin dalgaları ile kan şekeri kontrolü arasında da” muhtemel bir bağlantı söz konusu. Eğer uyku kaliteniz bozuksa tip-2 diyabete yakalanma şansızlığınız artabiliyor. Bu nedenle eğer uykusuzluk probleminiz varsa lütfen bu sorunu ciddiye alın ve bu konuda deneyimli bir “RUH SAĞLIĞI/PSİKİYATRİ” veya “NÖROLOJİ” uzmanından yardım isteyin. Ve uyku sorununun da “iyileştirilebilen” bir sağlık problemi olduğunu unutmayın.

Sonraki Haber