Uyurken yağ yakabilirsiniz:Bu yöntemleri mutlaka deneyin

Biyolojik yapınız, alışkanlıklarınız, psikolojik durumunuz kilo vermenizi etkileyen etmenlerdendir.Uyurken kilo vermenin bir şehir efsanesi olmadığı yapılan bilimsel çalışmalarla ortaya kondu. Uyurken kilo vermek nasıl mümkün oluyor. Dr. Eric Berg'in açıklamalarıyla detaylar haberimizde..

Uyku, hayat kalitenizi etkileyen fiziksel, zihinsel ve ruhsal dengenizin uyum içerisinde çalışmasını sağlayan önemli faktörlerden biridir. Uykununöğrenme, hafıza ve konsantrasyon yetenekleri üzerinde olumlu etkilerinin olduğu bilinmektedir.İyi bir gece uykusu, düşünme becerilerini ve zihinsel netliği artırabilir. Uykunun yağ yakmaya bir katkısı olabiilir mi?  Bilimsel çalışmalar uyurken  derin delta dalgasına geçiş yapabilirseniz kilo verebileceğinizi ortaya koydu. 

BÜYÜME HORMONU ANA YAĞ YAKICI HORMON 

Bilimsel çalışmalar uykunun dört evreden oluştuğu, yağ yaktığınız dalganın derin delta dalgası olduğunu ve derin delta dalgasını da ana yağ yakıcı hormon olarakta işlev gören büyüme hormonunun harekete geçirdiğini söylüyor. Bu nedenle delta dalgası uykusu ne kadar uzun sürerse yağ yakımı da o kadar fazla oluyor. Beslenme Uzmanı Dr. Eric Berg'in ifade ettiğine göre: Yattığınız odanın sıcaklığı dengede olmalı ve karanlık bir odada uyumalısınız çünkü karanlık melatonin hormunun melatonin hormonu da büyüme hormonunu tetikliyor. Ayrıca telefonunuzu kapalı konuma getirmeli ve mavi ışığa maruz kalmamak için bilgisayarınıza da bakmamalısınız. Eğer televizyon izleyecekseniz, beyninize gerginlik hisssi verebilecek programlar yerine komik şeyleri tercih edebilirsiniz.

YATMADAN ÖNCE B1 VİTAMİNİ ALIN

Dr. Eric Berg ilk delta dalgasını kaçırmamanız gerektiğinini vurgularken,  bu yüzden 23:00'da uykuya hazırlanma sürecinizin başlamış olması gerektiği de ifade ediyor. Uyku dalgalarının arasında tam olarak 90 dakika bulunuyor başka ifadeyle eğer uykuya dalmakta geç kalırsanız beyniniz sizi 90 dakika daha uyanık tutuyor ve uykuya dalma süreciniz uzadığı için derin uykuya geçişiniz zorlaşıyor. Berg uykuya dalış süresinde negatif düşünceleri zihinden uzaklaştırmak için B1 vitamini ve çinko  alınmasını öneriyor.

NEFES ALMA SÜRENİZE ODAKLANIN

Berg, gece yarısı ''aniden uyanma'' şeklinde beliren uyku bozukluğunun kortizol seviyesi yüksekliğinden kaynaklandığını dile getirdi. Ardından böyle bir durumda ilk olarak yapılması gereken eylemin nefes alma ve nefes verme sürelerine odaklanmak olduğunu ifade etti.

Sonraki Haber