'Uyutma' kesin ama…

Aydınlık’a konuşan AK Partili üst düzey kaynak sokak köpeklerine yönelik düzenlemede 'uyutma' yönteminin kesin olacağını ancak kuduz riski ile 'saldırganlaşan' hayvanları kapsayacağını söyledi.

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik düzenlemede “uyutma”nın kesin olacağı bildirildi. Ancak “uyutma” sadece kuduz ve “saldırganlaşan” köpekleri kapsayacak.

AK Parti’nin sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemesinde çalışmalar sürüyor. Bu hafta AK Parti grubu Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile görüşmelerini sürdürecek. Görüşmelerin tamamlanmasıyla AK Parti rapor yazacak. Rapor muhalefet partilerine sunulacak. Düzenlemenin son halinin temmuz ayı içinde Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

‘BARINAKLAR KÖTÜ’

Aydınlık’a konuşan AK Partili üst düzey kaynaklar taslakta “uyutma”nın kesin olarak yer alacağını bildirdi. Ancak kapsamının kamuoyuna yansıyan şekilde olmayacağını kaydeden AK Partili üst düzey kaynak, “Barınakların durumu kötü. Küçük köpekler de saldırganlaşan köpekler de aynı yerde duruyor. Kuduz riski taşıyanlardan arındıralım. Kontrol imkanı bulunmayanları uyutalım… Diğerlerine de bir yaşam alanı oluşturalım istiyoruz.” dedi. Mahallelerde çete halinde gezen sokak köpeklerinin yerlerinin belli olduğunu ve bu duruma da müdahale edileceği bildirildi.

Sonraki Haber