Uzman isim duyurdu! Zam bekleyen emekliye kötü haber

Asgari ücretin açıklanmasının ardından, gözler emekli maaşına gelecek zam oranına çevrildi. Bu hafta içerisinde belli olması öngörülen emekli maaşları hakkında emeklileri üzecek kötü haber geldi. Uzman isim kötü haberi açıkladı.

Milyonlarca asgari ücretlinin 2024 yılında alacağı zamlı maaş, geçtiğimiz günlerde 17 bin 2 TL olarak açıklanmıştı. Asgari ücretin açıklanmasının ardından gözler emekli maaşlarına yapılacak olan zam miktarına çevrildi. Bu hafta içerisinde belli olması öngörülen zamlı emekli maaşları, milyonlarca emekli tarafından dört gözle bekleniyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, emeklilere verilecek olan net ücreti açıklayarak kötü haberi verdi.

EMEKLİLER EK ZAM BEKLİYOR

6 aylık enflasyon farkıyla, emekliye yüzde 37,57 oranında, memura da yüzde 49,25 oranında zam yapılacağı ortaya çıkmıştı. Bu durumda emekli maaşları asgari ile memur maaşlarının ve açlık sınırının altında kaldı. Milyonlarca emekli, maaşlarına seyyanen zam yapılması konusunda beklenti içerisinde.

BÜTÇE AÇIĞI İLE EK ZAM MÜMKÜN DEĞİL

Kamu Son Haber'e konu hakkında özel açıklamalarda bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, emekli ücretlerinin açlık sınırının altında kaldığını vurgularken, kara haberi duyurdu. Selçuk Geçer, "Emeklilere verilecek ücret bana göre 11 bin TL civarında olur. Ek bir ödemenin geleceğini de sanmıyorum. Seçimden dolayı bir beklenti var ama bu bütçe açığı ile onu yapacaklarını mümkün görmüyorum," dedi.

O YASAK KALDIRILDI

2016 yılından önce emekli ücretinin asgari ücret seviyesinin üstünde olduğunu hatırlatan Geçer, son dönemlerde ise asgari ücretin emekli ücretini geçtiğinin altını çizdi. Geçer, "Normalde emekli ücreti, asgari ücretin üstünde olması gerekiyordu. Eskiden bir yasa ile emekli ücreti asgari ücretin yüzde 10 fazlası olması zorundaydı. O yasağı 2016 yılında kaldırdılar. Adım adım emekli maaşlarını aşağı çektiler. Bilinçli bir tercihti," ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber