Uzman isim net rakam verdi! İşte asgari ücret

Ocak 2025'te maaşlara gelecek olan zam miktarı merak ediliyor. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Gelmesi beklenen zam miktarını SGK Başuzmanı İsa Karakaş hesapladı. İşte ayrıntılar...

Açlık sınırının altına düşen asgari ücrete yılbaşında yapılacak zam için geri sayım başladı. Milyonlarca çalışan halihazırda 17 bin 2 TL olarak uygulanan asgari ücrete gelecek zammı merak etmeye başladı. Yurttaşların beklentisi yükselirken, konuya ilişkin yeni bir tahmin de SGK uzmanı İsa Karakaş'tan geldi.

TGRT Haber TV'ye açıklamalarda bulunan SGK İsa Karakaş, asgari ücret zammı konusunda şu açıklamada bulundu.

Temmuz ayında her şeye zam gelmesine rağmen asgari ücrete ara zam yapılmadığını hatırlatan Karakaş, “Asgari ücret ile geçinmeye çalışanlara baktığımızda 17 bin TL’lik ücret ile zaten yaşama şansı mümkün değil. Daha da önemlisi açlık sınırının altında kaldı.” diye konuştu.

Karakaş, iş verenlerin asgari ücret konusunda ne diyeceğinin önemli olduğunu vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:

“Çünkü zaten toplantılarda hükümet temsilcileri, iş veren ve işçi üçü bir arada oluyor. İşçi kesimi zaten genelde onaylamıyor verilen rakamı. Şu anda iş verenlerin özellikle hassasiyeti bulunuyor. İhracatçılar ‘asgari ücrette kırmızı çizgimiz 500 doların üzeri’ dedi. Bu nedenle daha fazla olursa rekabet edemeyiz. Patronların yoğun bir direnci var.”

ASGARİ ÜCRET 22 BİN 500 TL’Yİ GEÇMEYECEK

Karakaş, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bütün bunları göz önünde bulundurduğumuz zaman asgari ücretin kesinlikle 22 bin 500 TL'yi geçmeyeceğini söyleyebilirim. O kadar eminim. Çalışan 20 ile 22 bin 500 TL arası bir rakam görecek yıl sonunda."

Sonraki Haber