Uzmanı anlattı: PRP ile saçınızı ve cildinizi yenileyebilirsiniz

Sosyal medya fenomenleri tarafından sıkça tercih edilen bir cilt yenileme yöntemi olarak son zamanlarda adını sıklıkla duymaya başladığımız PRP işleminin detaylarını ve farklı kullanım alanlarını Dr. Anıl Billurcu Aydınlık.com’a anlattı. PRP işlemi hakkında merak ettiğiniz her şey haberimizde..

ÖZEL HABER/ AYDINLIK.COM -SARİYE DÖNMEZ

Tıbbi kaynaklarda“Platelet Rich Plasma” olarak geçen ve trombosit yönünden zengin plazma anlamında olan PRP son yıllarda sık tercih edilen bir cilt yenileme yöntemidir. Saçlarda dökülmenin durması, saçların uzamasını hızlanması, daha parlak ve bakımlı saçlara kavuşmak PRP tedavisinin faydalarından sadece birkaçı olarak karşımıza çıkmaktadır.Yeni popülerleşen bir işlem olması ve hızlı yayılması sebebiyle sosyal medyada PRP hakkında yanlış bilgilerin yayılmasının da önünü açıyor. PRP tedavisinin uygulandığı alanları ve faydalarını Dr. Anıl Billurcu paylaştı.

PRP’NİN HERHANGİ BİR YAN ETKİSİ YOK

Dr. Anıl Billurcu tedavinin tanımına ilişkin ‘’PRP tedavisi kişinin kendi kanı kullanılarak trombosit dediğimiz büyüme faktörleri sentezleyen yenileyici hücre grubunun yoğun olduğu alanı ayrıştırıp tedavi gereksinimi olan alana enjekte edilmesi tekniğidir.’’ ifadelerini kullanırken, uygulamanın herhangi bir yan etkisinin olmadığına da dikkat çekerek; ‘’kişinin kendi kanından elde ettiğimiz bir tedavi yöntemi olduğu için alerjik reaksiyon gibi beklenmedik durumlarla karşılaşma olasılığı yoktur.’’dedi.

CİLT GENÇLEŞTİRMEDE 4-6 SEANS TAVSİYE EDİLİYOR

PRP’nin nasıl uygulandığına yönelik olarak tedavi detaylarını,’’PRP tedavisinde kişiden kan alınarak belli bir hız ve sürede santrifüj cihazından geçirilir, Bu sayede kan içerisindeki hücreler boyutlarına göre alınan tüp içerisinde sıralanmış olur kan serum kısmı ve trombosit hücre grubu alınarak tedavi edilmesi istenen alana enjekte edilir’’ şeklinde ifade eden Dr. Billurcu, PRP ile cilt gençlestirme yönteminin ayrıştırılan kanın çok küçük ve ince iğneler aracılığıyla cilt içine enjeksiyonu ya da dermapen uygulaması ile ciltte porlar açılarak PRP'nin yüzeye damlatılması şeklinde yapıldığını belirtti.


SAÇ TEDAVİLERİNDE OLUMLU SONUÇLAR VERİYOR

Dr. Anıl Billurcu PRP ile saç tedavisine ilişkin görüşünü; ‘’PRP ve saç tedavisi saç dökülmelerinde ciddi olarak anlamlı klinik sonuçlar vermektedir. Tekrarlayan sayılarda uygulamalarla sadece PRP tedavisi ile bile dökülmelerin durduğu yeni saçların çıkmaya başladıgini gözlemliyoruz. En az 4 seansın görülmesi gerekir. Bunun yanı sıra farklı zamanlarda olacak şekilde vitamin Peptit enjeksiyonları ile PRP'nin etkisini güçlendirerek daha güzel sonuçlar alınması da mümkündür’’ şeklinde dile getirirken otoimmun hastalıklar ve aktif kanser tanı ve tedavisi almakta olan kişilerin ,ailesinde kanser öyküsü bulunanların, hamile veya emziren bireylerin PRP ile cilt veya saç işlemleri yaptırmamalarını gerektiği konusunda da uyarıda bulundu.

AĞRILAR İÇİN PRP DEĞİL MEZOTERAPİ YAPILIYOR

Zaman zaman müzdarip olduğumuz vucüdun herhangi bir bölgesinde yaşanan ağrılara yönelik bir PRP tedavisi olmadığını belirten Dr. Billurcu; ‘’Ağrı tedavisinde PRP'nin yeri yoktur,ağrı için ağrı mezoterapisi adı altında farklı uygulamalar yapmaktayız. Yine de PRP’nin doku iyileştirici etkisini düşünürsek akut ağrı tedavisi değil ama altta yatan sebebi iyileştirmeye yönelik uygulamalar yaptığımızı söyleyebilirim.’’ dedi.

Sonraki Haber