Uzmanı sağlıklı cildin sırlarını paylaştı! Her gün 7-8 saat...

Dermatolog Dr. Dermatolog Oğuz Küçükçakır, cildin vücudun en büyük koruyucu bariyeri olduğunu açıkladı. Dr. Küçükçakır, cildin aynı zamanda vücudun bir aynası olduğunu söyledi. İşte tüm ayrıntılar...

Özel Medicana Bursa Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, iç organların sağlığı, sorunları, dışarıya yansıması ve daha önce verdikleri ipuçlarının sıklıkla ciltte ortaya çıktığını anlatıyor. Dr. Küçükçakır, bu nedenle cildimizi tanıyıp takip etmemiz, vücudumuzdan gelen sinyalleri iyi değerlendirmemiz ve bu önemli bariyerin sağlığına çok dikkat etmemiz gerektiğine dikkat çekti. İşte Dr. Küçükçakır'ın sağlıklı ve parlak bir cilt için basit önerileri!

UZMANI SAĞLIKLI CİLDİN SIRLARINI PAYLAŞTI!

  • Günde 8-10 bardak su içmek cilt kuruluğunu önleyebilir. Su sayesinde hücrelerimiz yenilenir ve onarılır. Yapılması gereken en önemli şey cilt kuruluğunu önlemektir. Önemli olan bol su içmektir.
  • D3 vitamini mutlaka alınmalıdır. Ne yazık ki günümüz yaşam standardı yeterli miktarda D vitamini depolamamıza izin vermiyor. Klasik D vitamini veya D2'nin yanı sıra özellikle D3 vitamini cilt dengesinin ve sağlığının korunmasında en önemli taşıyıcılardan biridir.
  • Güneş kremi sürmeden dışarı çıkmayın. Hala güneş kremini yaz ve plajla ilişkilendiren var mı bilmiyorum. Ancak cildinizi genç tutmak ve tabii ki cilt kanserinden korumak istiyorsanız hem yaz hem de kış aylarında güneş koruma faktörü en az 30 olan bir koruyucu kullanmalısınız.
  • Cildinizi temizlemeyi unutmayın. Düzenli temizlik en önemli adımdır. Her günün sonunda cildinizi düzenli olarak iyice temizlemelisiniz.
  • Pamuklu kıyafetleri tercih eder. Cildimizin sağlığı için giydiklerimiz kadar giydiklerimiz de önemlidir. Cildinizin terlemesine ve kurumasına neden olabilecek naylon, sentetik veya yünlü giysiler yerine, cildinizdeki nemi tutan yumuşak pamuklu giysileri tercih etmenizde fayda var. Ayrıca kalın giysiler giymek terlemeye neden olabilir, bu nedenle birden fazla kat ince giysi giyin ve sıcaklığa bağlı olarak katman sayısını azaltın veya artırın.
  • Vücudunuzu şüpheli benlere karşı kontrol etmeyi unutmayın. Vücudunuzdaki benlerin aniden büyüyüp büyümediğini, şeklinin asimetrik hale gelip gelmediğini veya eşit olmayan renk veya farklılıklara sahip olup olmadığını kontrol etmek için ayda bir kez bir boy aynası kullanın.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, sağlık kontrollerinin de ihmal edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Küçükçakır, "Yıllık sağlık kontrolü için dermatoloğunuza görünün. Cilt sağlığınızı korumak, cilt hastalıklarının önlenmesi ve erken teşhisi için yılda 1 kez düzenli olarak dermatoloğunuzu ziyaret etmeyi unutmayın. Sigara içmeyin ve sigara içilen ortamlardan uzak durun. Alkol ve kafein tüketimini sınırlandırın. Daha bitki odaklı beslenin. Hayvansal proteinler vücutta daha çok inflamasyona ve dolayısıyla erken yaşlanmaya sebep olur. Stres hem bedeniniz hem de cildiniz için olumsuz bir dış etken. Stres ve anksiyete vücutta kortisol hormonunun salgılanmasına sebep olarak, kolajen dokunun hızla azalmasına ve bu nedenle cildin esnekliğini yitirmesine sebep olur. Vücudunuzu beslerken, cildinizi de beslemelisiniz. Mutlaka kendi cildinize uygun bakım ürünleri kullanmalısınız. Cilt bakım ürünü alırken, nemlendirici krem içeriğini mutlaka okumalı ve doğal ürünler seçmelisiniz. Cilt tipinize göre su bazlı ya da yağ bazlı bakım kremi kullanabilir ve daima nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. Uyku, cildinizin yenilenmesi için oldukça önemli bir aşama ve aslında yaşlanmanın ana etkenlerinden biri sayılır. Her gün en az 7-8 saat uyumalısınız. Uyku süresi arttıkça, onarım süresi de artar. Cildimiz en büyük organımızdır ve diğerleri gibi aksaklıklar yaşatabilir. İç organlarımız gibi, cildimizin de yenilenmeye ihtiyacı bulunmaktadır. İyi uyuyun ki, cildiniz yenilenebilecek fırsatı bulsun" dedi.

Sonraki Haber