Uzmanı uyardı: Alzheimer hastalığını tetikleyen besinler!

Alzheimer hızlı ilerleyen semptomları sebebiyle kontrol altında tutulması zor hastalıklardan biridir. Beslenme rutininizi, yaşamsal alışkanlıklarınızı değiştirmek alzheimer hastalığıyla ilgili alabileceğiniz basit ama etkili önlemlerdir.Alzheimer tetikleye besinleri uzmanı açıkladı. İşte detaylar...

Alzheimer, kronik ve ilerleyici bir nörolojik hastalıktır, istatistiksel veriler alzheimerin en sık görülen demans türlerinden biri olduğunu göstermektedir. Alzheimer hastalığı, hafıza kaybı, düşünce bozuklukları ve kişiliğin değişimini içeren bir dizi zihinsel ve davranışsal semptomla ortaya çıkmaktadır. Uzmanlar Akdeniz tipi beslenmenin alzheimera karşı koruyuculuğunu olduğunu ifade ediyor.Ayrıca Akdeniz tipi beslenmenin beynin yaşlanma sürecini yavaşlattığına dair bilimsel çalışmalar da bulunuyor. Sakin bir hayata erken geçmek, yaşamsal aktivitelerinizin sınırlı olması, beyni erken yaşlandırıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya uyardı: '' Yüksek fruktozlu içecekler, hazır meyve suları hafızada ünsülin direncini arttıyor dedi. Alzheimer tetikleye besinler! haber detaylarında..

İNSÜLİN DİRENCİ NEDİR?

Alzheimer tetikleye besinler!

Tıbbi kaynaklara göre; İnsülin direnci, vücut hücrelerinin insüline normalden daha az tepki verdiği ve bu nedenle kan şekerinin düzenlenmesinin zorlaştığı bir durumu ifade eder. İnsülin, pankreas tarafından üretilen bir hormondur ve kan şekerini düzenlemede kritik bir rol oynar. Nöroloji Uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya ünsilün direncinin hipokampuslarda, beynin beynin bellekle ilgili anlarında şekerli gıda tüketimi, fruktoz alımı sebebiyle geliştiğinin altını çizerek, bilim dünyasında aslında alzheimerın diyabetle ilişkili bir türev olup olmadığının tartışıldığını ifade etti.Dr. Sevda Sarıkaya; rafine karbonhidratların ve bu karbonhidratlarla yapılan besinleri tüketenlerin hipokampuslara olumsuz etkilerinin olduğuna dikkat çekti. 7-8 yaş aralığında bile çok fazla karbonhidrat tüketiminin beynin gelişimine zarar verdiğini kanıtlayan çalışmalar olduğunu kaydededen Sarıkaya işlenmiş gıdaların da beyin dokusunda bozulmalara neden olduğunu vurguladı.

Sonraki Haber