Uzmanlar açıkladı! Mide rahatsızlığınız varsa günde 1 çay kaşığı yemelisiniz...

İnsan sağlığına tamamıyla fayda sağlayan çörek otunun, özellikle kanser, diyabet ve ülser gibi hastalıklara birebir etki ettiği ortaya çıktı. Diyetisyen Pınar Demirkaya çörek otunun faydaları hakkında çok önemli bilgiler verdi.

Doğadaki bitkilerin, meyvelerin, sebzelerin beslenme ihtiyacını karşılamasının yanı sıra hastalıklara da iyi geldiği biliniyor. İşte şifalı bitkilerden birisi de çörek otu. Kansere, diyabete ve ülsere iyi geldiği ortaya çıkan çörek otunun faydaları saymakla bitmiyor.

Yağ ve toz haline getirilen çörek otu, bilindiği üzere börekleri ve poğaçaları süslemek için kullanılıyor. Ancak son dönemde çörek otu, insan vücuduna büyük faydalarının ortaya çıkmasıyla birlikte tek başına da tüketiliyor.

ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Kanser, diyabet ve ülser gibi hastalıkların yanı sıra çörek otu, kilo kontrolüne yardımcı olur. Başta egzama olmak üzere pek çok deri bozukluklarıyla mücadele eder. Saç dökülmesine karşı etkilidir.

Çörek otu, karaciğere de fayda sağlar. Detoksifikasyona yardımcı olur ve bu sayede karaciğerin fonksiyonları güçlenir. Bu da bağışıklık sisteminin güçlenmesi anlamına gelir.

Çörek otunun bir diğer faydası ise iştahı ve kan şekerini dengelemesi. Bu sayede kilon kontrolünün sağlanmasına yardımcı olur. Ayrıca özellikle diyabet hastalarının kan şekerlerinin düzenlenmesini sağlar.

Helikobakter pilori enfeksiyonuna (Ülser) karşı çörek otu tozu birebirdir.

ÇÖREK OTU NASIL KULLANILMALIDIR?

Türk mutfağında baharat olarak kullanılan çörek otu, çorbalara, salatalara ve hamur işlerine konuluyor. Uzmanların önerisi ise 1 çay kaşığı kadar tüketilmesi yönündedir. Yağ halinde kullanılan çörek otunda ise bu miktar 1 tatlı kaşığı kadardır.

Sonraki Haber