Uzmanlar bile şokta! Yoğurda 1 çay kaşığı ekleyip yiyince hazımsızlık ve şişkinlik problemini anında geçiriyor...

İki malzemeyle hazırlanan bu pratik tarifin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle sık sık şişkinlik, hazımsızlık ve gaz sıkışması yaşayanlar dikkat! Yalnızca iki malzeme kullanarak midenizi rahatlatmak mümkün. İşte o mucizevi karışım…

Uzun süre sağlıksız beslenme kalıcı mide rahatsızlıklarına yol açabiliyor. İlk başta basit gibi görünen gaz sıkışması, karın şişkinliği ve hazımsızlık problemleri, vücudunuzda bir şeylerin yolunda gitmediğine dair küçük sinyaller olabilir. Bu durumu önlemek için önce beslenme düzeninizi iyileştirip ardından sindirim hareketlerini rahatlatacak gıdalar tüketmeniz gerekiyor. Bu gıdaların başında da hemen her evde bulunan yoğurt ve kimyon yer alıyor. Peki yoğurt ve kimyonun faydaları neler? Bu iki gıdayı birlikte tükettiğimizde vücudumuzda neler yaşanıyor? Tüm bu soruların cevabını sizler için haberimize taşıyoruz…

YOĞURT VE KİMYONUN FAYDALARI

Kimyon, doğal tedavi yöntemlerinin önemli bir parçası olarak yüzyıllardır kullanılmakta. Türkiye’de balık, köfte ve tavuk yemeklerine mutlaka katılarak tüketilen kimyon, Avrupa’da hamur işi, peynir ve bisküvi gibi yiyeceklerle de kullanılıyor.

İçeriğindeki uçucu yağ ve tanenle vücutta yer alan toksinleri terleme yoluyla atmamızı sağlayan kimyon, yoğurtla karıştırılarak kullanıldığı takdirde çok daha fazla fayda sağlamaktadır. Özellikle şişkinlik, gaz sıkışması ve hazımsızlık gibi şikayetler yaşayanlara uzmanlar tarafından sıklıkla yoğurt ve kimyon karışımı tüketmeleri tavsiye ediliyor. Peki yoğurt ve kimyon karışımının faydaları nelerdir? Bu sorunun yanıtı hep birlikte öğrenelim.

1) Yoğurt kemik ve kas gelişimine katkı sağlar ve bağırsak florasını güçlendirir. Kimyon ise içeriğindeki folat, tiamin ve E vitamini sayesinde sindirim hastalıklarının önüne geçer.

2) Yoğurt ve kimyon birlikte tüketildiğinde vücutta hasara uğramış hücreleri yeniler. Kansere yakalanma riskini azaltır.

3) Hipertansiyon, Alzheimer, osteoporoz ve tip 2 diyabet hastalıklarının yaşanma ihtimalini azaltır.

4) Daha rahat uykuya dalmanıza yardımcı olur.

5) E vitamini değerini yükselterek hasar görmüş hücreleri yeniler ve cildi aydınlatır.

6) Kanda insülin üretimi yapan hücreleri koruyarak şeker hastalığına iyi gelir.

7) Yemeklerde bulunan zararlı yağların etkisini kırarak daha rahat kilo vermenize yardımcı olur.

Sonraki Haber