Uzmanlar öneriyor! Her gün bir bardak tarçınlı su içerseniz...

Bir bardağında sayılamayacak kadar çok faydasıyla son zamanlarda diyet listelerine ilk sıradan giriş yapan tarçınlı su; toksinlerden arındırıyor, ağız sağlığını destekliyor, yağ yakımını hızlandırıyor! Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler için tarçınlı suyun faydalarını inceledik…

Son zamanların en popüler diyet ürünlerinden olan tarçınlı suyun vücuda faydaları saymakla bitmiyor. Bu sağlıklı ve kolay tarifi her gün içerek yağ yakımınızı hızlandırabilir ve daha sağlıklı bir bedene kavuşabilirsiniz. Üstelik damak tadınıza göre tarçınlı limonlu su, tarçınlı elmalı su, ceviz ve tarçınlı su gibi farklı şekillerde tüketebilirsiniz. Peki, tarçınlı su nasıl yapılır? Tarçınlı su ne işe yarar? İşte karşınızda ödem atmak için bir numaralı tercih olan tarçınlı suyun faydaları!

 Tarçınlı su ne işe yarar? Tarçınlı suyun faydaları nelerdir?

Düzenli bir şekilde tarçınlı su içmenin bilinen birçok faydası var. En yaygın etkilerini sizler için sıraladık:

  • Yağ yakımını hızlandırır ve düzenli kullanımda yeni yağ oluşumunu yavaşlatır.
  • İştah kesici etkisiyle uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Ansızın gelen tatlı krizlerini atlatmanızı sağlar.
  • Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. 
  • Kan şekerini dengeleyici özelliğe sahiptir.
  • Kötü kolesterol oranını düşürür.
  • Sindirimi zorlaştıran bakterilerden vücudu arındırır.
  • Antibakteriyel özelliği sayesinde vücut bağışıklığını güçlendirir.
  • Baş ağrısı ve migrene karşı fayda sağlar.
  • Kanserli hücre oluşumunun yavaşlamasını sağlar.
  • Öksürük ve boğaz ağrısı gibi solunum yolları hastalıklarına iyi gelir.
  • Adet ağrılarına iyi gelir.

Çubuk tarçınlı su zayıflatır mı?

Elbette tarçınlı su içmek tek başına zayıflamak için çok etki göstermiyor. Ancak metabolizmanın daha hızlı çalışmasını destekleyerek yağ yakımını hızlandırıyor. Ayrıca iştah kesici özelliğiyle açlık hissinizi yatıştırıyor. Düzenli beslenme ve spor rutinine tarçınlı su diyetini de ekleyerek daha hızlı şekilde kilo vermeniz mümkün. Bu süreçte tarçınlı su ne kadar tüketilmeli diye soruyorsanız hazırladığınız karışımı sabah ve akşam birer bardak tüketebilirsiniz.

 Tarçın suyunun saça faydaları nelerdir?

Tarçın, saçlarımız için oldukça faydalı olan C vitamini, çinko, demir, bakır, potasyum ve yağ asitlerini barındırıyor. Bu nedenle yıpranmış ve güçsüz saçlar için tarçın maskesi oldukça tercih edilen bir yöntem. Düzenli kullanımda tarçın ile yapılan maskenin saçları güçlendirdiği ve daha hızlı uzattığı biliniyor.

Tarçınlı suyun cilde faydaları nelerdir?

Tarçın suyu antioksidan yapısı sayesinde her cilt tipinde bakteri önleyici bir işleve sahip. Daha kusursuz ve parlak görünümlü bir cilt için ballı tarçınlı maske, limon tarçın maskesi ve yoğurt tarçın maskesi hazırlayarak cildinize uygulayabilirsiniz.

Tarçınlı su tansiyonu düşürür mü?

Tansiyon hastalarının tarçın kullanımına oldukça dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle ilaç kullanımı esnasında tarçın tüketimi tansiyonun aşırı düşmesine sebep olabilir. İlacın etkisini arttıran tarçın tansiyonun hızla düşmesine yol açabilir. Bu nedenle tansiyon hastalarının mutlaka bir doktora danışarak tarçın tüketmesinde fayda var.

Tarçınlı su şekeri düşürür mü?

Tip 2 diyabet hastalarının en çok merak ettikleri soru tarçınlı su şekeri düşürür mü? Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre tarçın açlık şekerini %29 oranında azaltıyor. Bu nedenle uzmanlar diyabet hastaları için doktor kontrolünde tarçın kullanımının faydalı olabileceği görüşünde.

Tarçınlı su adeti keser mi?

Kadınların en merak ettiği sorulardan bir tanesi de “Tarçınlı su adeti keser mi?”. Bu durumla ilgili bilimsel bir gerçek olmamakla birlikte tarçınlı suyun adet geciktirici etkisi olduğu yönünde bir görüş vardır.

Hamilelikte tarçınlı su içilir mi?

Uzmanlara göre hamilelik döneminde tarçınlı su tüketimi beklenmeyen durumlara sebep olabiliyor. Hamilelikte limonlu tarçınlı su içmek de alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebiliyor. Dolayısıyla hamile kadınların tarçın tüketimine dikkat etmesi ve mutlaka doktorlarına danışarak tarçın tüketmesi gerekiyor.

Tarçınlı su nasıl yapılır?

Metabolizmayı hızlandıran, bağışıklık sistemini güçlendiren ve yağ yakımını kolaylaştıran tarçınlı su kürünün hazırlanışı oldukça kolay. İhtiyacınız olan şeyler yalnızca çubuk tarçın ve içme suyu. İçme suyunu kaynattıktan sonra içerisine çubuk tarçını koyup 5 dakika kadar demlenmesini bekledikten sonra içebilirsiniz. Tarçın suyunu isterseniz toz tarçın kullanarak da elde edebilirsiniz. Bu karışımı ister aç ister tok karnınıza tüketerek daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Özellikle sabahları tarçınlı su içmek güne daha zinde ve toksinlerden arınmış bir şekilde başlamanıza kolaylık sağlayacak.

Tarçınlı su zararları nelerdir?

Aşırı tarçın kullanımı her bünyede farklı bir reaksiyona yol açabiliyor. En sık rastlanan durumlar arasında ise alerjik reaksiyonlar, aşırı kan şekeri düşüşü, ciltte meydana gelen tahrişler ve kabızlık olarak sıralanıyor. Bununla birlikte fazla tarçın tüketiminin böbreklere de zarar verebildiği biliniyor.

Sonraki Haber