Vahşetin yaşandığı surlarla ilgili karar verildi!

İstanbul'da Semih Çelik'in 2 genç kızı katlettikten sonra intihar ettiği Edirnekapı surlarıyla ilgili karar verildi. Surlara çıkan merdivenler, güvenlik önlemleri kapsamında demir bariyerlerle kapatıldı.

İki genç kızın vahşice öldürülmesiyle gündeme gelen tarihi Edirnekapı surları, uzun yıllardır madde bağımlılarının meskeni haline gelmişti. Bölgede yaşayanlar da endişelerini dile getirmişlerdi.

Polis ekiplerinin, 4 Ekim'de meydana gelen olayın ardından Edirnekapı surlarına çıkan merdivenlerin önü ile çevresinde bekleyişleri sürüyor. Surlara çıkmaya izin verilmezken surların önünden geçen vatandaşlardan bazıları olay yerine karanfil bırakıyor bazıları ise fotoğraf ve video çekiyor.

Güvenlik önlemleri kapsamında surlara çıkan merdivenlerin demir bariyerlerle kapatıldığı görüldü.

SURLARDAKİ TEHLİKE

Surlarda, 2013 yılında, ABD'li Sarai Sierra’nın öldürülmüştü. Cesedi, Sarayburnu'ndaki sur kalıntılarının dibinde bulunmuştu. Yine o dönemde, surlarda öldürülen bir kişinin cesedi yıllar sonra ortaya çıkmıştı. Geçen yıl ise, surlarda 35 yaşında bir erkek cesedi bulundu.

Son olarak ​Eyüpsultan ve Fatih'te, 4 Ekim'de 19 yaşındaki Semih Çelik, kendisiyle aynı yaştaki Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner'i öldürdükten sonra Edirnekapı'daki surlardan atlayarak intihar etmişti.

SEMİH ÇELİK'İN ÇANTASINDA NELER VARDI?

Öte yandan Semih Çelik'in son görüntülerinde elinde olan siyah çantanın içinde olanlar ortaya çıktı. İddiaya göre o çantanın içerisinde Semih Çelik'in kasaplık yaptığı dönemde kullandığı ve sürekli odasında sakladığı bıçak seti vardı.

Sabah'ın haberine göre, siyah çantanın içerisinde sadece bıçak seti değil olayda kullandığı urgan da bulunuyordu. Çelik'in olay yerine bu malzemelerle gitmiş olması cinayeti daha önceden planlamış olabileceği iddialarını da oldukça güçlendirdi.

Sonraki Haber