Vahşetten önceki son görüntüler… İkbal Uzuner ile Semih Çelik’in son görüntüleri ortaya çıktı

Türkiye’yi sarsan vahşetle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, Semih Çelik'in tek başına surlara çıktığı arkasından da İkbal Uzuner'in surlara çıktığı ve orada yaklaşık 2 saat kaldıkları görülüyor. Öte yandan Semih Çelik’le gündeme gelen ‘incel’ toplulukları polisi harekete geçti...

Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i katlettikten sonra intihar eden Semih Çelik ile ilgili araştırmalar sürüyor.

Sabah'ın haberine göre, İkbal Uzuner ile Semih Çelik surlarda saat 13:58'de buluştu.

Görüntülere göre, ilk olarak Semih Çelik elinde bir çanta ile saat 13:52 sıralarında olay yerine geldi. Bundan yaklaşık birkaç dakika sonra ise telefonla konuşarak İkbal Uzuner’in olay yerine geldiği görüldü.

Görüntülerde surlara çıkan Semih Çelik'e bakarak konuşan Uzuner de surların üzerine çıktı. Semih Çelik gelip İkbal Uzuner'e surlara çıkması için yardımcı olduğu görüldü.

VAHŞETTE 'İNCEL' AYRINTISI

Öte yandan Semih Çelik’in telefonunda yapılan incelemede, bir mesajlaşma uygulaması üzerinden üyesi olduğu bir grupta “incel” olarak isimlendirilen kişilerle iletişimde olduğu ortaya çıktı.

‘İncel’, kadınlara ve yaşadıkları topluma düşman, şiddet yanlısı kişileri ifade ediyor. Emniyet ekipleri ‘incel’ akımı ile Semih Çetin’in bağlantılarını araştırıyor. Yapılan incelemelerle cinsel, şiddet ve ırkçılık içerikli yayın ve paylaşım yapan hesap ve siteler gözlem altına alınmaya başlandı.

"İNCEL" AKIMI NEDİR?

Peki, Semih Çelik'le gündeme gelen "İncel" akımı nedir?

İngilizce'den, “zorunlu bekârlar” anlamına gelen “involuntary celibate” kelimelerinin kısaltılması ile dilimize geçmiş bir tanım olan "incel", kadınlara ve yaşadıkları topluma düşman, şiddet yanlısı kişileri ifade ediyor.

Türkiye'de de aktif olan "incel" topluluğu, sosyal medya üzerinden kadınlara yönelik taciz, tecavüz, cinayet çağrıları yapıyor.

Türkiye’de de incel toplulukların sosyal medya platformlarında aktif olduğu belirtiliyor. Forum sayfalarında, “Çirkin misiniz? Yaşınız 20’lere, 30’lara geldiği halde hâlâ bir kızla doğru düzgün ilişki kuramadınız mı? O zaman yeriniz tam da burası.” şeklinde duyurular yer alıyor.

Sonraki Haber