Van turizm avantajını kullanamıyor

Van, inanç turizmi açısından önemli merkezlerinden biri olmaya aday fakat bu potansiyeli henüz tam anlamıyla kullanamıyor. Turizmci Murat Beyaz, 'Van, inanç turizmi potansiyelini değerlendiremeyen ender illerden biri. Kentin dinamikleri bu konuyu gündeme getirip adımlar atmalı' dedi.

Türkiye’nin inanç turizmi açısından önemli merkezlerinden biri olmaya aday olan Van, bu potansiyeli henüz tam anlamıyla kullanamıyor. Turizmciler, bu alandaki eksikliklere dikkat çekerek, daha fazla çalışma yapılması gerektiğini vurguluyor. Turizmci Murat Beyaz, Van’da inanç turizminin geliştirilmesi için acilen adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Van Şehrivan gazetesine konuşan Beyaz, "İnanç turizmi, insanların dini inançlarını yerine getirmek için yaptıkları seyahatleri kapsayan, dünyada oldukça rağbet gören bir turizm türüdür. Türkiye'de Antakya, Şanlıurfa, Kapadokya gibi yerler bu anlamda öne çıkmışken, Van henüz bu alanda gereken atılımları yapmamıştır" dedi.

Beyaz, Van’da turizm açısından önemli olan yapıları şöyle sıraladı: "Akdamar Adası’ndaki Kutsal Haç Kilisesi, Adır ve Çarpanak Adaları’ndaki manastırlar, Altınsaç’taki Saint Thomas Manastırı ve kaderine terk edilen St. Bartholomeus Kilisesi, Hristiyanlar için önemli inanç merkezleri olabilecek yerlerdir."

VAN’IN YÜZDE 90’I AKDAMAR’I GÖRMEDİ

Van’ın inanç turizmi potansiyelinden faydalanamadığını belirten Beyaz, "Kültür, tarih ve sanat açısından da Van istenilen seviyede değil. Şu anda inanç turizmi konusunda neredeyse hiçbir adım atılmamış durumda. Vanlıların yüzde 90’ı Akdamar Adası'na gitmemişken, dışarıdan gelen turistlerin bu yerleri bilmesi ve ziyaret etmesi mümkün değil" diye ekledi.

Son olarak, Van’da İslam ve Hristiyanlık tarihi açısından önemli yapıların bulunduğunu belirten Beyaz, "Bu yapılar kaderine terk edilmiş durumda. İnanç turizmi için çalışma yapılmasının yanı sıra, bu tarihi yapıların onarılması ve tanıtımının yapılması gerekiyor. Van, inanç turizmi potansiyelini değerlendiremeyen ender illerden biri. Kentin dinamikleri bu konuyu gündeme getirip adımlar atmalı" dedi.

Sonraki Haber