Rojin'in başörtüsünü bulan itfaiye eri konuştu

Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları başörtüsünün bulunduğu bölgede yoğunlaştırıldı. Rojin'in başörtüsünü bulan itfaiye eri olayın ardından açıklama yaptı.

Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i (21), arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Jandarma Sahil Güvenlik, Polis Arama Kurtarma, AFAD, İtfaiye ve gönüllü ekipler, günlerdir arama kurtarma çalışmalarını özveriyle sürdürürken, dün saat 15.30 sularında Bardakçı Mahallesi sahil kesiminde 21 yaşındaki Rojin'e ait olduğu düşünülen başörtüsü bulundu.

'BAŞÖRTÜSÜ OLDUĞUNU FARK EDİNCE POLİSE HABER VERDİM'

Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli Sinan Avcı (33), Rojin'e ait başörtüyü bulup polise haber verdi. DHA'ya konuşan Avcı, "Diğer arama kurtarma ekipleriyle birlikte dün Van Gölü sahilinde aramalarda bulunduk. Polis ekipleri de o arama kurtarma çalışmalarında vardı. Bardakçı Mahallesi sahiline doğru ilerlerken bir bez parçası fark ettim. Sonra başörtüsü olduğunu fark ettim. Hemen polise haber verdim" dedi.

ROJİN KABAİŞ BULUNDU MU? ROJİN'E NE OLDU?

Van Yüzüncü Yıl Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş, üniversiteye yeni kayıt yaptırdıktan sonra Diyarbakır'dan Van'a gelmişti. 27 Eylül 2024 günü kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrılan Kabaiş'ten bir daha haber alınamadı.

Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül saat 12.00 sularında polise haber vermişti. Kabaiş'in arkadaşları, 28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulmuştu. Yüksek düzeyde şifreli olan telefon incelenmek üzere polise teslim edilmişti.

Yapılan aramalarda 15. güne gelinirken arama ekipleri genç kıza ait olduğu düşünülen bir eşarba Van Gölü sahilinde ulaşmıştı. Eşarp inceleme amacıyla koruma altına alınmıştı.

Sonraki Haber