Vatan Partisi Adana'dan bölge ülkeleriyle işbirliği çağrısı

Vatan Partisi Adana İl Başkanlığı, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yaptığı Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamaları nedeniyle basın toplantısı düzenlendi. İl Başkanı Süleyman Çelik, 'Bahçeli, CHP ve DEM-PKK’nın yanına geçerek yeni bir koalisyon sürecini başlatmıştır.' dedi.

Sözlerine, Türkiye’nin bir hükümet krizi içerisinde olduğunu söyleyerek başlayan Çelik, “Türkiye Sn. Devlet Bahçeli’nin açıklamaları arkasından gelen terör eylemleriyle istikrarsızlaştırılmak ve kaosa sürüklenmek isteniyor. Bahçeli, CHP Ve DEM-PKK’nın yanına geçerek yeni bir koalisyon sürecini başlatmıştır. Türkiye yönetilemez hale gelmiştir. Bu süreçte Türkiye’nin milli güçleri kuşkusuz yanıt verecektir. Vatan Partisi’nin tavrı kesin belirleyici önemdedir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin son günlerde iki önemli olayla karşı karşıya geldiğini dile getiren İl Başkanı Çelik, “İlki Sayın Devlet Bahçe’nin PKK’yı muhatap kabul etmesi ve Terörist başını, PKK’yı silah bırakmaya çağırması için meclise davet etmesidir. İkinci olarak da Türkiye’nin ciddi bir terörist saldırıyla karşı karşıya kalmasıdır. Bu ikisini bir araya getirdiğimiz zaman Türkiye’de bir hükümet krizinin dayatılmakta olduğunu görüyoruz.” dedi.

BAHÇELİ ERDOĞAN’I TERK ETTİ

“Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan’ı terk ederek doğrudan doğruya CHP Genel Başkanı’nın yanına geçti” diyen Çelik sözlerine şöyle devam etti: “CHP Genel Başkanı ‘Kürtlere devlet teklif ediyorum’ şeklinde ki planının sonuçlarını açıkladı. Bu bir anlamda koalisyon oldu. Tayyip Erdoğan yalnız bırakılmış duruma geldi.”
Türkiye’nin bir hesaplaşma dönemine girdiğini ifade eden İl Başkanı Çelik zorluklardan çıkışın yöntemini şöyle tarif etti:

“Bu zorluklardan Türkiye ABD- İsrail’in planlarını bozarak, bölge ülkeleriyle işbirliği yaparak aynı zamanda Asya’daki ülkelerle buluşarak onlarla birlikte yükselen Asya uygarlığının ön mevziisinde yer alarak büyük bir atakla, devrimci çözümle bu süreçten çıkacaktır. Her yurttaşa burada görev düşmektedir.”

“Atlantik sisteminin ve ABD-İsrail’in dayattığı hükümetlere karşı Türkiye’nin milli güçleri de, Üreticilerin Milli Hükümeti’yle yanıt vermek durumundadır. Vatan Partisi, emperyalizme karşı devrimci milliyetçiliğin kalesi olan tek partidir. Milliyetçi, halkçı tüm vatanseverleri üreticilerin milli hükümetini kurmak için Vatan Parti’sine katılmaya davet ediyoruz. Tam bağımsız, başı dik, huzurlu bir Türkiye için Vatan Partisi’nde birleşelim.”

‘VATANSEVER OLARAK RAHATSIZLIK DUYUYORUM’

Vatan Partisi Adana İl Başkanı Süleyman Çelik konuşmasının ardından Vatan Partisi üyesi, MHP kökenli Sait Işık’a söz verdi. Ülkücü hareketin önderlerinden biri olarak tanınan, komando lakaplı Sait Işık, Vatan Partisi’ne üye olma sürecini anlattı. 1969’da Alparslan Türkeş ile tanıştığını aktaran Işık, son yıllarda Vatan Partisi’ni takip ettiğini, Doğu Perinçek’i 1968’lerden itibaren verdiği mücadelede takdir ettiğini aktardı.
Son zamanlarda gelinen süreçlerden rahatsızlık duyarak partisinden ayrılıp Vatan Partisi saflarına katıldığını söyleyen Işık, “40 bin kişinin katilini nasıl meclise davet edebilirler? Bir vatansever olarak bundan rahatsızlık duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Devlet vaad ediyorum” sözlerine de değinen Işık, “Bir çakıl taşı bile verdirmem, Türkiye’yi böldürmek öyle kolay mı? Ülke savaş meydanlarında kurulur.” dedi. Işık, bölücü elebaşının meclise çağrılmasının Anayasa’nın ilk dört maddesine dokunmaya çalışanları cesaretlendirdiğini aktardı.

‘GERÇEK MİLLİYETÇİLİK BURADA’

Vatan Partisi saflarında emeğin yüceliğine verilen değerin öne çıktığını söyleyen Işık, “Burada gerçek yurtseverlik, milliyetçilik var. Bu partide bir başkasının önünü kesen Bizans oyunları yok. Genç ve dinamik kadrolarıyla Doğu Bey’in dediği gibi Türkiye’nin 40 yılını garantiye almış gençler var. Ben nasıl rahatsızsam benden daha çok rahatsız olanlar var. O arkadaşlarıma çağrı yapıyorum. Burada gençliğe yatırım yapan bir Doğu Başkan var.” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber