Vatan Partisi Ankara’dan ‘zam’ protestosu: Çözümleri sıraladı mücadeleye çağırdı

Vatan Partisi Ankara İl Başkanlığı, AK Parti hükümetinin vatandaşı zor durumda bırakan fahiş vergi ve zam artışlarını protesto etti.

Seçimden bu yana akaryakıttan çaya, iğneden ipliğe her kaleme etki eden zam dalgasına bir de geçen hafta yürürlüğe giren vergi artışlarının eklendiğini hatırlatan Tokgöz, tek çözümün Vatan Partisi’nin “Üretim Devrimi Programı” olduğunu vurguladı.

Yayınlanan kararlarla, milletin sırtındaki yükün daha da arttığı, kaygıların çoğaldığı, daha zamlı ve daha zorlu günlere uyandığımızı ifade eden Tokgöz, AK Parti hükümetinin bizzat tercihiyle, ekonominin Batılı finans merkezlerine, Londra tefecilerine teslim edildiğini kaydetti. Tokgöz, şu ifadeleri kullandı:

“Küresel finans merkezlerine bağlı, milli devlete, bağımsız ekonomiye ve üretime karşı, neoliberal, serbest piyasacı emperyalist programın temsilcisi bir Bakan ve batılı finans kuruluşlarından yetişip allanıp pullanıp bir kurtarıcı melek gibi getirilen Merkez Bankası Başkanı, Tayyip Erdoğan yönetimiyle el ele Türkiye’yi yeniden borca batırma ekonomisinin başına geçtiler. Bugün yaşadıklarımız, bu yolun acı gerçekleridir.”

Tokgöz, “Mehmet Şimşeklerin ‘ekonomide uluslararası normlar’ dediği, sıcak para komisyonculuğu, tarikat rantçılığı ve her türlü rantiye, dolar borsa vurgunculuğu, yüksek faiz, düşük kur ve sonuç olarak Üreticiyi ezme ve halkı yoksullaştırma sistemidir.” dedi.

‘YÖNETENLER KOLAY YOLU SEÇTİ’

Türkiye’nin üretimi, planı, tasarrufu, yatırım ve istihdamı konuşmadığını belirten Tokgöz, zorlukların paylaşılmadığının altını çizdi. “Dolaylı vergilerin olağanüstü arttırılması, doğrudan vergilerin ise çok daha düşük oranda arttırılması, yükün ağırlığını dar gelirli vatandaşlarımızın üzerine yıkmıştır.” diyen Tokgöz, “Türkiye’yi yönetenler kendilerince kolay yolu seçmişlerdir. Ancak bugün kolay olan imkansızdır. Türkiye ufuklara bakmadan, zorluklar göğüslemeden hiçbir yol alınamaz.” sözlerini kullandı.

‘KAYNAK VAR’

Türkiye’nin ekonomik zorluklardan çıkış için nasıl kaynak bulacağına ilişkin çözüm yolunu gösteren Tokgöz, şunları söyledi: “Bankalar sadece 2022 yılında 433 Milyar lira kâr etti. İşte kaynak! Üç yumurta alan vatandaşı iki yumurta almaya zorlamak yerine, yapılacak iş bellidir: Bankalara yönelik Kurumlar Vergisi bir defalığına mahsus olmak üzere yüzde 80’e çıkarılacaktır. Sadece önerdiğimiz bu formülle yaratılacak kaynak ise 310 milyar liranın üzerindedir. Vatan Partisi’nin farkı buradadır. “Diğer kaynak, Türk insanının alın teriyle Türkiye’de yaratılmış 500 milyar dolarlık servet yabancı bankalarda yatmaktadır. Türkiye ekonomisi, arkada kalan yıllarda Türkiye’deki yatırımlardan başka 500 milyar dolar ek tasarruf yapmış. Ancak bu tasarruf, yabancı bankalara yığılmış bulunuyor. Vatan Partisi, yabancı bankalardaki Türklere ait 500 milyar doları devletin otoritesini kullanarak, Türkiye’ye getirecek ve yatırım sermayesine dönüştürecek.”

‘AK PARTİ İKTİDARI SEYREDİYOR’

“AK Parti iktidarı Türkiye’de üretilen 500 milyar dolarlık değerin yabancı bankalara yatırılmasını seyretmiş, bugün de seyrediyor.” diyen Tokgöz, bu büyük servetin önemli bir kısmı iktidar sahiplerine ve çevresine ait olduğunu, çünkü Türkiye’nin son 21 yıldaki tasarrufu büyük ölçüde onların ellerinde toplandığını belirtti.

‘BİZ SIRTIMIZI TEFECİLERE YASLAMIYORUZ’

Vatan Partisi’nin farkının burada olduğunu ifade eden Tokgöz, devamında şunları söyledi: “Biz sırtımızı faizciye, servet sahiplerine değil, Türkiye’nin bütün üretici sınıflarına dayıyoruz. İşçi, çiftçi, milli sanayici ve tüccarın partisiyiz. Faizcilerinin ve sıcak para komisyoncularının iktidarı bu sayılan kaynakları yalnızca uzaktan izleyebilirler. Ne iktidarı ne muhalefeti bu çözümleri ağzına dahi alamaz. Çünkü bu çözümler bir tek devrimcilikle hayata geçirilebilir. Zor mu? Zor. Ama gerçekçi. Krizin maliyetini emekçi milyonların sırtına yıkmaktan daha gerçekçi!

‘YOLLARI TÜRKİYE’Yİ ATEŞE ATIYOR’

Erdoğan’ın geçen hafta Zelenski ile birlikte düzenlediği basın toplantısı ve İsveç ve NATO’yla yapılan üçlü zirvesinden çıkan sonuçlara da değinen Tokgöz, yapılan açıklamaların Türkiye’nin nasıl bir yola girdiğini göstermesi açısından ibretlik olduğunu söyledi. “Ekonomideki teslimiyet, Türkiyemizin güvenliğini ateşlere atmaktadır.” vurgusu yapan Tokgöz, devamında şu çağrıyı yaptı:

“Tayyip Erdoğan bu yolla, Babacan, Davutoğlu Akşener, İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu çizgisine girmiştir. Girdiğiniz yol, vatan bütünlüğü, ekonomi ve her alanda Türkiye’yi ateşlere sokma yoludur. Bu yolu temsil edenler, Türkiye’de hükümet olarak ayakta kalma zemini kaybeder. Tek iktidar alternatifi Vatan Partisi önderliğinde kurulacak Üreticilerin Milli Hükümeti’dir. Bu hükümet için Türkiye’nin bütün milli ve üretici güçlerini Vatan Partisi’nde toplanmaya çağırıyoruz. AK Parti ve MHP bünyesindeki bütün güçleri de bu ABD’ye teslim olan çizgiye karşı mücadeleye çağırıyoruz.”

Sonraki Haber