Vatan Partisi depremzedelerin sorunlarını dile getirdi

Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir ve İlçe Sekreteri Sadık Karakaş, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Anadolu Basın Birliği Hatay Şube Başkanı Selim Aras’ı ziyaret ederek 6 Şubatta yaşanan büyük deprem sonrası yaşanan sorunları dile getirdi

Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir ve İlçe Sekreteri Sadık Karakaş, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Anadolu Basın Birliği Hatay Şube Başkanı Selim Aras’ı ziyaret etti. Ziyaretlerde deprem sonrası yaşanan sorunlar ele alındı.

Kaymakamlık ziyaretinde İbrahim Bedir, depremden sonra yaşanan sorunların hem siyasi partiler, hem de ilçenin en yüksek makamının ortak sorunu olduğunu belirtti. İlçe sekreteri Sadık Karakaş da deprem sonrasında yerinde dönüşüm, rezerv alanları ve konteyner kentlerde vatandaşların yaşadığı sıkıntıları aktardı. Karakaş, “Konteyner kentlerde sorunlar var, yerinde dönüşüm konusunda sıkıntılar var, bunları sizlerle paylaşmak istedik.” dedi.

SORUNLAR BÜYÜDÜ

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “İlçemizin deprem öncesi ve sonrası sıkıntıları vardı. Biz kaymakamlık olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Sorunları dinliyor ve yetkili kurumlarla görüşmeler yapıyoruz. Kolay değil, büyük bir deprem yaşadık. Önceki sorunların üstüne daha büyük yükler bindi. Kademe, kademe çözmeye çalışıyoruz. Konteyner kentlerle ilgili önümüze gelen sorunları değerlendirip, çözülmesi konusunda adım atıyoruz, yerinde dönüşüm, rezerv alanları ve TOKİ’ler konusunda da çalışmalar yapıldı. Kentimizin Düğün Yurdu mevkiinde yeni yerleşim alanları açıyoruz. Hem vatandaşımız mağdur olmasın hem de yerleşim alanlarının daha sağlıklı olması için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

‘KONTEYNER KENTLERDE YAŞAYARAK HİZMET VERİYORUZ’

Vatan Partisi yöneticilerinin, Anadolu Basın Birliği ziyaretinde de şehrin sorunları konuşuldu. Ziyarette Anadolu Hatay Şube Başkanı Selim Aras, Birlik Sekreteri Mehmet Akın Cerrahoğlu, Yönetim Kurulu üyelerinden Hasan Kabasakal, Sevgi Bağ Çiçek, Altay Dalkılıç ve Sabri Düzce bulundu.
Depremin ardından İskenderun Devlet Demir Yolları istasyon garının yanında hizmet veren Anadolu Basın Birliği’nin Başkanı Selim Aras “Bir deprem yaşadık, canlarımız gitti, evlerimiz yıkıldı, biz de bu konteyner kentlerde yaşıyor ve hizmet veriyoruz. Kentimiz için basınımız ve siyasi partilerimizin ortak çalışma yürütmesini temenni ediyoruz. Basın kuruluşlarının, odaların, derneklerin ortak bir alanda konteyner kentte olmasını öneriyoruz. Bunu belediye başkanımıza ileteceğiz.” dedi.

Vatan Partisi İlçe Başkanı İbrahim Bedir, görüşmeler sırasında Vatan Partisi’nin Milli Devlet Bildirgesi hakkında bilgi verdi.

Sonraki Haber