'Kiraların dondurulması önerisi' Meclis'e iletildi

Vatandaşı serbest piyasanın insafından kurtaracağını belirten Vatan Partisi, kira bedellerini üç yıl süreyle dondurmayı içeren kanun önerisini Türkiye Büyük Millet Meclisine iletti.

Vatan Partisi Meclis’e “Kira Bedellerinin Üç Yıl Süreyle Dondurulmasına ve Yeni Kira Sözleşmelerinin Düzenlenmesine İlişkin Kanun Önerisi” verdi. Partinin milletvekili adayları da Ankara meydanlarında öneriyi vatandaşlarla paylaştı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin iktidarında tüm konut ve işyerleri için mevcut sözleşmelerde belirlenen kira bedellerinin üç yıl için dondurulacağını duyurmuştu. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 1. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Utku Reyhan, partisinin ülke genelinde vatandaşın en önemli sorunu haline gelen kiralarla ilgili önerisini Meclis’le paylaştı. Reyhan, kanun önerisini Meclis’e giderek TBMM Genel Evrak Birimi’ne resmi dilekçe ile elden takdim etti. Meclis çıkışında basın mensuplarına konuşan Reyhan, Vatan Partisi’nin ailelerin çağdaş ve güvenli konut ihtiyacını beş yıl içerisinde çözüme kavuşturacağını söyledi.

YENİ SÖZLEŞMELERDE DE GEÇERLİ OLACAK

Reyhan, Vatan Partisi’nin Türkiye’nin yurt dışındaki 500 milyar dolarını ülkeye getirerek konut ihtiyacını 5 yıl içinde çözeceğini vurguladı. Tüm konut ve işyerleri için hazırladıkları kanun önerisinde uygulamanın kira bedellerinin dondurulduğu üç yıl içinde yapılacak yeni sözleşmeler için de geçerli olacağı yer aldı. Tespitlerin ilçe belediyeleri bünyesinde kurulan “Kira İzleme Kurulları” ile yapılması teklif edildi. Kira bedellerinin dondurulduğu üç yılın sonunda, kira bedelleri ancak Kurullarca belirlenen tavan bedelin altında kalan konut ve işyerlerinde artırılabileceği yazıldı.

‘PİYASANIN İNSAFINDAN KURTARILACAK’

Reyhan şunları ekledi:

“Konut sorunu serbest piyasanın insafından kurtarılacak ve temel barınma hakkı kapsamında ele alınacak, bütün vatandaşlarımızın çağdaş ve güvenli barınma hakkı kamu eliyle sağlanacaktır. Depremle birlikte bölgedeki vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi daha yakıcı ve acildir. Sorun yalnızca deprem felaketine uğrayan illerimizi değil, göç alan komşu illeri ve istihdamın yoğun olduğu büyük kentlerimizi de etkilemektedir. Türkiye bir deprem ülkesidir. Er ya da geç depremler beklenmektedir. Kısa, orta ve uzun vadede bütüncül önlemler gerekmektedir.”

‘EN ADAM DOĞU PERİNÇEK’

Vatan Partisi Genel Sekreteri ve 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Özgür Bursalı, Keçiören’de halk pazarını ziyaret etti. Bursalı’ya 2. Bölge adayları Anıl Eren Yıldız, Şule Uncu, İbrahim Toraman, Serap Zehal ve Agâh Kutlu da eşlik etti. Bursalı esnafı dinledi, partisinin Üretim Devrimi Programı’nı anlattı. Bursalı, esnaf ve vatandaşın kiralarla ilgili şikâyetlerine Vatan Partisi’nin kira bedellerini üç yıl boyunca dondurma politikasını ve kanun önerisini anlatarak karşılık verdi. Bursalı, fiyatlardaki pahalılıkla ilgili de “Türkiye üretmedikten sonra bu darboğazdan çıkamaz.” dedi. Vatandaşlardan köklü çözümler için Meclis seçimlerinde Vatan Partisi’ne oy vermelerini istedi.

‘HEPSİNDEN BIKTIK’

Bursalı’yı ve Vatan Partisi’ni çok sayıda vatandaş tebrik etti. Vatandaşlardan bazıları “Diğerlerine bakarak söylüyorum en adam Doğu Perinçek”, “Gençler gelsin artık”, “Hepsinden bıktık, kökten çöpe gitsinler” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber