Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten Madımak ve Başbağlar mesajı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Sivas Madımak Katliamı ve Erzincan Başbağlar Katliamı için anma mesajı yayımladı. Perinçek katliamlar için, 'Tam bir Gladyo tertibi' ifadesini kullandı.

Dr. Doğu Perinçek, 2 Temmuz 1993'te gerçekleşen Madımak ve 5 Temmuz 1993'de yaşanan Erzincan Katliamı için mesaj yayımladı.

Perinçek yayımladığı mesajda: "Tam bir Gladyo tertibi olan 2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Katliamını lanetliyor, içlerinde Partimizin seçkin üyesi Şair Metin Altıok ve yakın dostum Hasret Gültekin'in de olduğu yitirdiğimiz insanlarımızı özlemle anıyorum.

Madımak Katliamından üç gün sonra 5 Temmuz 1993 Erzincan Başbağlar Katliamı yaşandı.

Canlarımızı Sivas'ta Gladyonun yangınlarında, Erzincan'da Gladyonun kurşunlarında şehit verdik.

Gladyonun arka arkaya yaptığı 2 Temmuz ve 5 Temmuz tertiplerinde Türkiyemiz için büyük dersler var. Bugün de ABD planları Türk Milletini Alevi-Sunni, Türk-Kürt diye bölmek, milletimizi "yaratıcı yıkıcılık" adını verdiği karanlık eylemlerine çekmek istiyor.

Madımak ve Başbağlar kırımlarına verilecek yanıt, ABD emperyalizmine ve İsrail’e karşı, onların FETÖ ve PKK piyonlarına karşı sımsıkı birleşmektir. Yaratıcı yıkıcılık planlarına alet olmamak için muhalefet gibi gösterilen başıbozukluktan uzak durmaktır. Vatan bütünlüğümüzü ve millî birliğimizi pekiştirmektir.

Tüm acılarımızın hesabını sormak için Amerikan Gladyosu ve onun yurt içindeki FETÖ ve PKK gibi aygıtlarının üzerine sonuna kadar gidilmelidir." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber