Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek: Türk Devriminin Kesin Zaferine Doğru

Türk Devrimi, 1876 Meşrutiyet Devrimi, 1908 Hürriyet Devrimi ve 1920 Kemalist Devrim duraklarından geçerek bugünlere geldi. Türk Devriminin kesin zaferi, önümüzdeki gündemdir. Cumhuriyetin 100. Yılında geldiğimiz yer budur.

Türk Devrimi, 19. Yüzyılın ortalarında başladı. Türk Devrimi, 1876 Meşrutiyet Devrimi, 1908 Hürriyet Devrimi ve 1920 Kemalist Devrim duraklarından geçerek bugünlere geldi.

Türk Devrimi, Türk Milletinin Millî Demokratik Devrimidir. Programı, özetle tam bağımsızlık ve Ortaçağ ilişkilerinden bütünüyle kurtulma içeriğiyle demokrasidir.

Türk Devriminin doruğu, 23 Nisan 1920 günü Büyük Millet Meclisi’nin Ankara’da toplanmasıyla saltanatın fiilen yıkılması ve iktidarın milletin eline geçmesidir. Cumhuriyetimiz, o gün kurulmuştur. 1914 yılında başlayan Kurtuluş Savaşımızı, Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Anadolu’nun bağrında kurulan Millî Devrimci Hükümetle kesin zafere götürdük. Fiilen kurulan Cumhuriyet, 29 Ekim 1923 günü ilan edildi.

1. Türk Deviminin serüvenini, programını, stratejisini, sınıfsal temelini, karakterini ve siyasetlerini Vatan Partisi doğru olarak belirlemiştir.

2. 19. Yüzyılda Genç Osmanlıların önderliğinde başlayan Türk Devrimi, Vatan Partisi’nin önderliğinde ilerlemektedir.

3. Türk Devrimi, iki yüzyıllık millî demokratik devrim atakları yanında Türk kavminin imparatorluklar ve güçlü ordu mirasından kuvvet alıyor.

4. 1876, 1908, 1920 devrimleri, halk hareketleriyle başladı ve halka dayanarak başarıya ulaştı.

5. Bugün Asya’daki Yeni Uygarlık atağının Türkiye, İran, Hindistan, Çin gibi ülkelerde yükselmesi, devrim ve imparatorluk birikiminin verimidir.

6. 1876, 1908 ve 1920 devrimlerinin önderliği, esas olarak Sivil-Asker Aydınlarımızdan oluşuyordu. Bu önderlik, bütün aşamalarda emekçi halkla bağlantılıydı ve halkın gücüyle başarıya ulaştı.

7. Türk Devrimi, Genç Osmanlılardan başlayarak bir Öncü Parti geleneği oluşturdu ve devrimin bütün aşamalarına bu gelenek önderlik etti.

8. Bugün Türk Devriminin tamamlanmasına önderlik eden Vatan Partisi, işçi sınıfı, köylülük, küçük üreticilerden sanayicilere kadar bütün Üretici Sınıfları seferber etme çizgisi izliyor.

9. Günümüz koşullarında sistemle cepheden karşı karşıya gelen, sistemin yıkılması dışında çaresi olmayan toplumsal güçler, öncelikle işçi sınıfının sendikasız, toplumsal güvencesiz, işsiz kalma tehditleri altındaki büyük çoğunluğu, işsizler, çiftçiler, küçük üreticiler, küçük ve ortaboy sanayiciler olarak gözüküyor. Üretim çarkının dönmesi, yeniden üretim koşullarının canlı tutulması, ekmek teknesinin korunması, hepsinin ortak çıkarıdır.

10. Türkiye, bugün Doğu Akdeniz ve güney sınırlarındaki konumuyla dünya devriminin ön cephesindedir. Bu ön cephenin Karadeniz ve Doğu Avrupa bölümünde Rusya, Basra Körfezi’nde Arap ülkeleri ve İran, Uzak Asya’da özellikle Tayvan Boğazı’nda Çin bulunuyor.

11. Türkiye’nin Rusya, Çin, İran, Suriye, Irak, Hindistan ve Türk Devletleri başta olmak üzere Asya, Afrika ve Latin Amerika ülkeleriyle işbirliği ve ortak mücadelesi, Türk Devriminin uluslararası düzlemdeki itici gücüdür.

12. Bugün AK Parti yönetimi, “Denge politikası” adını verdiği bocalamaları ve ekonomideki çıkmazıyla Türkiye’yi yönetemez hale gelmektedir. Bu yönetim, çözümsüzlüğü temsil ediyor. Halk, varolan sistemden umudunu kesmektedir ve köklü çözüm arayışlarına yönelmektedir. Üreticilerin Millî Hükümeti’nin kurulması kaçınılmazdır. Türk Devriminin kesin zaferi, önümüzdeki gündemdir. Cumhuriyetin 100. Yılında geldiğimiz yer budur.

(Aydınlık 100. Yıl Özel Eki'nde yayımlanmıştır.)

100. YIL ÖZEL EKİNE BAYİLERDEN YA DA E-AYDINLIK'TAN ULAŞABİLİRSİNİZ

https://egazete.aydinlik.com.tr/

Sonraki Haber