Vatan Partisi Genel Sekreteri Bursalı: Üreticilerin sorunlarını çözmek için yumruğu güçlü bir hükümet lazım

TÜRK-İŞ'in Ankara'da düzenlediği mitinge katılan Vatan Partisi Genel Sekreteri Bursalı burada basın mensuplarına konuştu. Bursalı 'Türkiye'nin üreticilerinin sorunlarını çözmek için yurt dışına kaçırılan 500 milyar doları Türkiye'ye getirmenin gerekli olduğunu' belirtti.

Vatan Partisi kalabalık bir kortejle giriş yaparak TÜRK-İŞ’in ‘Zordayız geçinemiyoruz’ mitinginde yerini aldı. Kortejin başında mitinge katılan Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı “İşçi sınıfının yanında sanayicisi, çiftçisi, üreticisi; Türkiye’deki bütün üretici sınıfların sonuç alacağı bir döneme girilmiştir.” değerlendirmesinde bulundu. Miting esnasında Aydınlık ve Ulusal Kanal mikrofonlarına konuşan Bursalı, ekonomik krize çözümün hükümet sorununa dayandığını vurgulayarak şunların altını çizdi:

“Sayın Ergün Atalay konuşmasında ‘Ankara Ankara olalı böyle miting görmedi’ dedi. Çok haklı. Öncelikle Ergün Atalay ve sendika başkanlarını kutluyoruz. Türkiye işçi sınıfının gücünü, ağırlığını tarihi bir mitingle Tandoğan meydanında ortaya koydular.”

Özgür Bursalı

‘HÜKÜMET SORUNUNA DAYANDI’

“Buraya kadar tamam. Ama biz Vatan Partisi olarak sonuç almak istiyoruz. İşçi sınıfının yanında sanayicisi, çiftçisi, üreticisi, Türkiye’deki bütün üretici sınıfların sonuç alacağı bir döneme girilmiştir, çözüm vardır. Türkiye büyük bir karara doğru gitmektedir. Bugün başta işçi sınıfı olmak üzere Türkiye’nin bütün üreticilerinin sorunu gelip hükümet sorununa dayanmıştır.

“Bugün burada talep edilen bütün sorunların kaynağı, çözümü var. Sayın Genel Başkanımız bunu yıllardır anlatıyor. Türkiye’nin kaynakları var. Bankalarda yatan 350 milyar dolar değerinde altınları, yurt dışına kaçırılmış 500 milyar dolar parası bu milletin emekleriyle üretilmiş. Bu kaynakları biraraya getirirseniz, Türkiye’nin bütün üreticilerinin, emeklilerinin sorununu çözmeye yeter.”

‘GÜÇLÜ YUMRUK VATAN PARTİSİ’

“Bunun için de yumruğu güçlü bir hükümet lazım. O güçlü yumruk da Vatan Partisi’nde. Ergün Başkanımızın yumruğu güçlü, ona da güveniyoruz. Ama o yumrukla beraber hükümet yumruğu da lazım. Türkiye hem ekonomide hem güvenlikte büyük bir karar sürecine gidiyor. Kararlı bir hükümet lazım, o kararlılık da Vatan Partisi’nde var. Vatan Partisi o kaynağı ve programı gösteriyor.

“Türk halkı sistemin dışına çıkıyor. Bir iktidar değişikliğine gidiyor. AK Parti’den CHP’sine kadar hepsinin ekonomi bakanı aynı. Bütün sistem partileri beraber. O yüzden Türkiye büyük bir karara gidiyor. Bugün mücadelenin ön cephesinde olan Polonez işçileri ve Çayırhan’da termik santral özelleştirilmesine karşı çıkan işçilerle, belediye işçileriyle beraberiz. Bütün gücümüzle ve programımızla o mücadele alanlarında olacağız.”

Sonraki Haber