Vatan Partisi ‘Halil Alkan Sınıfı’nda buluştu

Vatan Partisi Parti Eğitim Bürosu tarafından geçtiğimiz ay başlatılan Soner Polat Parti Okulu 14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenen Halil Alkan sınıfı 1. dönem dersleri ile devam ediyor.

İstanbul merkezli olmak üzere Marmara Bölgesi’nde bulunan il ve ilçe yöneticileri beş dönemden oluşacak parti okulunun ilk dönemi 14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde Kadıköy Erkan Yücel Kültür Merkezi’nde verilen eğitimlerle tamamladı. Oluşturulan bu sınıfa 6 Mart 2003’te hayatını kaybeden İşçi Partisi Merkez Komitesi Üyesi ve işçi önderi Halil Alkan’ın adı verildi.

Halil Alkan sınıfıyla beraber İstanbul merkezli Marmara Bölgesi’nin ilçe başkanları ve sekreterleri daha önce 9-10 Nisan 2022 tarihlerinde Özay Gökçe sınıfı 1. Dönem derslerini tamamlamıştı.

DERSLER

FERİT İLSEVER

Halil Alkan sınıfının ilk döneminin ilk gününde Vatan Partisi Parti Eğitimi Bürosu Başkanı Osman Bilge Kuruca “Bilimsel Sosyalizm ve Bilim” dersini verdi. Bilim ve sosyalizm ilişkisi işlendi. Görev Vakfı Genel Başkanı ve Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Erkan Önsel “Vatan Partisi’nin İktidar Stratejisi” dersini verdi. Vatan Partisi’nin iktidar stratejisinde yüzde 35’lik kararsız seçmenin önemi vurgulandı. Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi ve İstanbul İl Sekreteri Okan Özkan’ın verdiği “Vatan Partisi’nin Örgütlenme Stratejisi ve İlkeleri” dersinde ise, partinin örgütlenme anlayışları işlendi.

OKAN ÖZKAN

İKİ GÜN DEVAM ETTİ

UTKU REYHAN

İkinci gün ise, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan’ın “Üretim Devrimi Programı ve Üretim Devrimi Kurultayları Dersleri” dersiyle başladı. Vatan Partisi’nin Üretim Devrimi Programının hayata geçmesinin milli ve milletlerarası düzlemde zemini olduğu ve Üretim Devrimi Kurultaylarıyla üreticilerin milli hükümetine giden yolun köşe taşlarının inşa edildiği vurgulandı. Utku Reyhan’ın ardından Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Ulusal Strateji Merkezi Başkanı Şule Perinçek’in “Türk Devrim Tarihi” dersi işlendi. 1838 İngiliz Ticaret Antlaşması’yla başlayan Tanzimat sürecinden 2022 yılına kadar devrimci ve karşı devrimci dönem bu derste anlatıldı. Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Ferit İlsever’in “Yükselen Avrasya, NATO’nun Günümüzdeki Savaş Yöntemleri ve Psikolojik Savaşla Mücadele” dersinde ise, NATO’nun tarihsel görevi ve Türkiye içindeki yapılanması aktarılırken NATO’dan çıkmanın milli bir görev olduğu, buna karşı Vatan Partisi’nin bu konuda attığı adımlar ve Türkiye’nin önündeki Avrasya seçeneği işlendi.

ŞULE PERİNÇEK

Derslerin ardından Vatan Partisi Parti Eğitimi Bürosu Başkanı Osman Bilge Kuruca’nın önderliğindeki dönem değerlendirme toplantısıyla Soner Polat Parti Okulu’nun Halil Alkan sınıfının ilk dönem dersleri sonlandırıldı.

Sonraki Haber