Vatan Partisi: İşçi hareketinin ihtiyacı iktidarı hedeflemek

Vatan Partisi heyeti 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında İstanbul Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.

Türkiye'nin zorlu koşullardan geçtiğini söyleyen Vatan Partisi Başkanlık Kurulu üyesi Utku Reyhan, yaptığı açıklamada işçinin işini kaybetmekte, üreticinin ekmek teknesini koruyamaz hale gelmekte olduğunu vurguladı. Sistem içinde bu sorunlara çare üretme olanağı olmadığını söyleyen Reyhan, Vatan Partisi'nin 1 Mayıs çağrısının “İktidar İçin Partileş, Vatan Partisinde Birleş’’ sloganı olduğunu açıkladı. Reyhan koronavirüs salgınıyla ağırlaşan ekonomik durumun emekçilerin omuzlarındaki yükü arttırdığını kaydederek, “Ağırlaşan koşullar işçi sınıfının önündeki çözümleri de yakıcı hale getirmiştir. Türkiye’nin neresine gitsek aynı saptama: Böyle gitmez” diye konuştu

ZOR KOŞULLAR DEVRİMİ DAYATIYOR

“Kul dara düşmeyince hızır yetişmezmiş’’ sözü bugünler içindir diyen Reyhan şunları kaydetti:

“Türkiye dardadır ve hızır yetişecektir. Ekonomi ve güvenlikte karşılaştığımız zor koşullar, Türkiye’ye devrimi dayatıyor. Türkiye, Üretim Devriminin eşiğindedir. Türkiye bu süreçten bir devrimle çıkacaktır! 1 Mayıs’ta işçi sınıfı, üreticilerin Milli Hükümeti için, iktidar için, Vatan Partisi’nde birleşmelidir!.”

ÜRETEN SINIFLARIN MİLLİ İKTİDARI

Ekonomik sorunlara dikkat çeken Reyhan şöyle sürdürdü:

“Kesin ve köklü çözüm; Üretim Devrimidir! Üretim ekonomisine geçmek ertelenemez bir zorunluluk haline gelmiştir. Üreten sınıfların milli iktidarını kurmak önümüzdeki görevdir. Üreticilerin iktidar mücadelesi ve öncü partide örgütlenmek arkada bıraktığımız dönemlerde de işçi ve emekçi hareketinin gündeminde olmuş, işçi hareketinin ilerlediği ve önemli başarılar kazandığı son 50 yılda önemli deneyimler elde edilmiştir.”

ÜRETİM EKONOMİSİ ZORUNLULUK

Borçlanmaya dayanan sistemin kriz içinde olduğunu, düzenin “sürdürülemez” hale geldiğini hükümet yetkililerinin de ilan ettiğine değinen Reyhan şöyle devam etti:

“Artık sendikalar aracılığıyla yürütülen düzen içi ekonomik ve düzen içi siyasal mücadelelerle kazanımlar elde etme devri arkada kalmıştır. Yeni haklar elde edilememekte ve var olan hakların korunması dahi zorlaşmıştır. En önemlisi, işçi işini bile kaybetmek tehdidi ile karşı karşıyadır.

İşçi hareketinin önündeki temel ve güncel ihtiyaç iktidarı hedeflemek ve partileşmektir.

Kesin ve köklü çözüm; Üretim Devrimidir! Üretim ekonomisine geçmek ertelenemez bir zorunluluk haline gelmiştir. Üreten sınıfların milli iktidarını kurmak önümüzdeki görevdir.

Bu çözümün tek sahibi Vatan Partisi’dir!”

Sonraki Haber