Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen başkanlığındaki heyet PTT işçilerini ziyaret etti

Sendikal Faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle işten çıkarılan PTT işçileri, işe iade ve diğer talepleri için İstanbul Sirkeci’de bulunan PTT Başmüdürlüğünün önünde 29 gündür mücadele veriyor.

Vatan Partisi MYK Üyesi ve İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen başkanlığındaki heyet mücadele veren işçileri ziyaret etti. Cem Dikmen “Bugün 29 gündür direnen PTT İşçilerimizin yanındayız. Sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle Sendika Yöneticileri, hem İzmir’de hem İstanbul’da hukuksuz bir biçimde hiçbir görüşme yapılmadan işten çıkarıldı. Bu mücadeleyi kazanacaklarından adımız kadar eminiz. Fakat buradan da hem PTT Genel Müdürlüğü’ne hem de Ulaştırma Bakanlığı’na bir çağrıda bulunuyoruz. Bu işi büyütmenin bir anlamı yok. Pandemi koşullarında bu insanları hakları için burada bekletmeye hiçbirinizin hakkı yok. Lütfen bu kararı tekrar gözden geçirin ve bu durumu hızla bir çözüme ulaştıralım diyoruz.” diyerek yetkili kurumlara çağrıda bulundu.

29 gündür mücadelenin İstanbul ayağına önderlik eden PTT Kargo – Sen Genel Başkanı Naim Çakırgöz “Öncelikle Vatan Partisi bu süreçte sürekli yanımızda olup bize destek verdi. 29 gündür buradayız. Aynı şekilde İzmir’de de direnişimiz devam ediyor. Bizim burada taleplerimiz çok net. Biz sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bu zaten bizim hukuken de kazanacağımız bir savaş. Bu yüzden bu süreci uzatmamızın bir anlamı yok. Bir şekilde müzakere yapılmalı. Sesimizi duymaları gerekiyor. Buradan taleplerimizi defalarca dile getirdik, sosyal medyadan da bildiriyoruz. Bir daha söyleyelim, bir kere olsun bizimle müzakere masasına oturmanız gerekiyor.” dedi.

Sonraki Haber