Vatan Partisi Öncü Gençlik Almanya yeni döneme hazır: Daha fazla eğitim daha fazla eylem

Vatan Partisi Öncü Gençlik Almanya yeni dönemin hedeflerini belirledi

Vatan Partisi Öncü Gençlik Almanya üyeleri yeni döneme eğitim toplantısıyla başladı. Üyeler, Frankfurt’ta Kültürtreff Derneği’nde ‘Kemalizm ve 6 Ok’ konulu eğitimde buluştu. Eğitimin ardından yeni döneme ilişkin planlamaları konuşan gençler yönetim kurulunda da görev değişiklikleri yaptı. Toplantılara Vatan Partisi yönetimi adına partinin Almanya sekreteri Eylem Demirel Boral da katıldı.

Vatan Partisi Öncü Gençlik Almanya Başkanı Kaan Karagöz'ün açış konuşmasından sonra Öncü Gençlik Sekreter Yardımcısı Gökçe Avcı, ‘Kemalizm ve 6 Ok’ konulu eğitim verdi. Eğitimde Osmanlı'nın son dönemlerini, Genç Osmanlıları, Jön Türkleri, ilerici ve bağımsızlıkçı teşkilatlanmaların oluşmasını, Altı Ok'un önem ve anlamlarını, Mustafa Kemal'in öncülüğünü ve Kurtuluş Savaşı konuları ele alındı. Sunumun ardından soru ve cevaplar ile konular üzerine tartışmalarda yürütüldü.

Eğitimin ardından ‘Örgütsel düzenlemeler’ gündemiyle toplantı yapıldı. Öneriler ve lehte aleyhte görüşlerin sunulmasın ardından seçimler yapıldı. Öncü Gençlik Almanya Sekreteri Meram Tosun’un yıllardır başarı ile yönettiği sekreterlik görevine Gökçe Avcı getirildi. Propaganda Bürosu Sorumlusu Erkin Demirol yeni dönemde Eğitim Sorumluluğu görevini yürütecek. Demirol’dan boşalan Propaganda Bürosu Başkanlığı görevini ise Batuhan Demiral yapacak.

Toplantının hemen ardından üyeler birlikte mangal yaparak, türkülerle ve şarkılarla güzel ve verimli bir şekilde vakit geçirdiler. Üyeler, ‘Ezeli Rakip, ebedi dostluk’ ilkesiyle birlikte her iki takımının formaları giyerek Fenerbahçe-Galatasaray derbisini izledi. Maçın ardından hep beraber oyun havaları eşliğinde oynadılar ve Halay çekerek toplantıya son verildi.

Gökçe Avcı

KAYNAŞMIŞ VE BİRLİK İÇİNDE BİR TOPLUM

“Yurt dışında vatanına milletine bağlı, çalışkan, paylaşımcı, fedakâr; ülkesine ve milletine karşı sorumlu bir gençlik yetişiyor” diyen Öncü Gençlik Almanya’nın yeni sekreteri Gökçe Avcı, “Öncü Gençlik’in önünde yurt dışındaki Türk gençliğine önderlik etme görevi var. Biz bu bilinçle ve sorumluluğumuzun farkında olarak görevler üstleniyoruz” dedi.

Birlik ve beraberlik içinde, büyük bir disiplinle çalıştıklarını söyleyen Avcı, “Daha çok çalışacağız. Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarlar olarak omuz omuza maçı izleme imkânını bulduk. Tatlı atışmalarla ama asla dövüş, küfür ve kavga olmadan! Gelecek bizim ise, geleceğin tablosu da bu olmalıdır. Kaynaşmış ve birlik içinde bir toplum. Günün sonunda Vatan Partisi’nin Öncü Gençliği vuracak sazın tellerine ve daha fazla duyulacak Türk Milletinin gür sesi…” ifadelerini kullandı.

‘EĞİTİM BİZİM AKCİĞERLERİMİZDİR’

Öncü Gençlik’in yeni Eğitim Sorumlusu Erkin Demirol, “Eğitim bizim akciğerlerimizdir” diyerek başladı sözlerine… Demirol, “İnsan akciğerlerinin yettiği kadar koşabilir! Düzenli antrenman ile akciğerlerin hacmini arttırabiliriz ve uzun soluklu koşabiliriz. Vatan Partisi Öncü Gençlik'in eğitim anlayışı da aynı bu şekildedir. Üyelerimizi ve Partimizi bu uzun soluklu koşuda olabildiğince ileriye götürebilmek için Öncü Gençlik Almanya olarak bir Eğitim Bürosunun gereksinimini tespit edip yeni bir görevlendirmeye gittik. Bu onurlu göreve oy birliği ile seçildiğim için arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Gerek teşkilatımızın eğitime verdiği önem gerekse arkadaşlarımızın eğitim çalışmalarına gösterdiği ilgi gurur verici” dedi.

Sonraki Haber