Vatan Partisi Türkiye'nin dört bir yanından seslendi: Bölücülük silahla çözülür

Vatan Partisi örgütleri, HDP'yi meşrulaştırma ve 'Meclis'te çözüm' tartışmalarına karşı Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı basın açıklaması yaptı

TBMM’de çözüm’ tartışmalarına, Vatan Partisi il başkanları ve üyeleri, ülke genelinde yaptıkları eylemlerle tepki gösterdi. Açıklamalarda, TBMM’de çözüm tartışmalarının, PKK’yı kurtarmak için başlatıldığı belirtilerek, “Kürt sorunu, Meclis’in iradesiyle ve Türk Ordusu’nun silahıyla çözülmektedir.” denildi.

Meclis’e çağrı yapılan açıklamalarda, Vatan Partisi’nin konuyla ilgili TBMM’ye karar teklifi hazırladığı ve TBMM Başkanlığı’na sunma kararı aldığı hatırlatıldı. Karar teklifini, TBMM’nin karar altına alması ve Meclis’in bu iradesini tüm dünyaya ilân etmesi talep edildi. Teklif, bu hafta Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan başkanlığında bir parti heyeti eliyle Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a sunulacak ve Meclis Başkanı’nın bu teklifi Meclis gündemine alması istenecek.

TÜRKİYE’Yİ PARÇALAYAMAZLAR

Yurt genelinde yapılan açıklamalarda şunlar ifade edildi: “Türk milletinin ayrılmaz parçası olan Kürt vatandaşlarımızın eşitlik, kardeşlik ve birlik yönündeki demokratik talepleri yasalarla düzenlenmiştir ve hükümet tarafından uygulanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ABD ve İsrail merkezli silahlı dayatmaya silahla yanıt vermiştir ve bölücü terörü, yurt içinde ve sınır ötesinde temizlemenin sonuna gelmiştir. Bu çözüm, Türk Milleti’nin iradesini temsil eden TBMM’nin çözümüdür. Türkiye Cumhuriyeti’ne silah çekenler, dün olduğu gibi yarın da Türkiye Cumhuriyeti’nin silahıyla tanışacaklardır.”

Güneydoğu ve vatanın her yerinde yaşayan vatandaşların, ABD güdümlü bölücü terörden kurtulmanın huzurunu yaşadığı belirtilen açıklamalarda, “Bölücü terörün dağda, kırda, bayırda, hendekte, sokakta, belediyelerde ve Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında nefes almasına izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz. İçinde bulunduğumuz ekonomik zorlukları, ‘üretenler milletin efendisidir’ ve ‘üretici baş tacıdır” şiarıyla aşmakta kararlıyız. Atomu parçalayabilirler ancak Türkiye’yi parçalayamazlar.” denildi.

EYLEMLER

Ankara’daki açıklamayı Yenimahalle İlçe Başkanı Aydın Karataş yaptı. Vatan Partisi olarak Meclis’e karar teklifi sunacaklarını hatırlatan Karataş, sözde Kürt sorunu söylemlerinin amacına dikkat çekti. Karataş, “Anayasa Mahkemesi’nde kapatılma süreci yaşayan HDP’ye, HDP’nin göbekten bağlı olduğu silahlı terör örgütü PKK’ya can simidi uzatmak anlamına gelmektedir.” dedi.

İzmir Güzelbahçe’de yapılan basın açıklamasına Urla, Seferihisar, Güzelbahçe, Balçova ve Narlıdere ilçe yöneticileri ve üyeleri katıldı. Ödemiş’te yapılan açıklamaya de Tire, Bayındır, Beydağ, Kiraz, Torbalı ve Selçuk ilçe başkanlıkları katıldı.

BİDEN TAYFASININ GÜCÜ YOK

Edirne İl Başkanı Hasan Ateş de, dayatılan sorunun, TBMM’nin temsil ettiği millet iradesiyle demokratik haklar açısından esas olarak çözüldüğünü belirtti. Edirne Keşan ilçesinde de yapılan eylemde hazırlanan karar teklifinin, TBMM tarafından karar altına alarak, bu iradesini tüm dünyaya ilân etmesi talep edildi.

Vatan Partisi Nevşehir İl Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay da “Ülkemizde Kürt sorunu yok, PKK terör sorunu vardır.” dedi. Atalay ayrıca Biden tayfasının TBMM’ye çözüm dayatacak bir gücünün olmadığını da belirtti.

ÜRETEN VE BİRLEŞEN TÜRKİYE

Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak da il yöneticileri ve üyeleriyle yaptığı açıklamada, “Üreten ve birleşen Türkiye kararımız kesindir. Ne ABD ne de başka bir güç Türk milletini bölemez.” dedi. Vatan Partililer Adana’da da İnönü Parkı’nda bir araya geldi. Adana İl Başkanı Selver Kaplan açıklamasında şunları söyledi: “Kürt Sorununun Türk Ordusu, Türk Polisi ve Köy Korucusunun silahıyla çözüldüğünü vurguladı.”

KOMŞULARLA DAYANIŞMA

Mersin’de yapılan eylemde konuşan Alirıza Taşdelen de, “Bölgemizde ‘Kürdistan’ adı altında ikinci İsrail devletinin kurulmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu kararlılığımızı bölücü planların hedefinde olan komşularımız Suriye, Irak, İran, Azerbaycan ve Rusya ile dayanışma içinde yerine getirme irademiz herkesçe bilinmelidir.” ifadelerini kullandı.

Antalya’da yapılan eyleme çok sayıda Vatan Partili katıldı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya İl Başkanı Serdar Üsküplü, Kışlahan’da yaptığı açıklamada, Meclis Başkanı Şentop’a karar teklifini Meclis gündemine alması için çağrıda bulundu.

Bursa’nın dört dağ ilçesinden biri olan Orhaneli’nde de Vatan Partisi İlçe Başkanı Aslan İnceyürek ve parti üyeleri Pazaryeri caddesinde bir araya geldiler. Vatan Partililer Denizli’de de Cumhuriyet Parkı önünde toplandı. Açıklamayı İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu yaptı.

Vatan Partisi'nin hazırladığı 9 maddelik karar teklifinde “TBMM, bütün dünyaya bir kez daha ilan etmektedir ki, Türkiye Cumhuriyeti’ne silah çekenler, dün olduğu gibi yarın da Türkiye Cumhuriyeti’nin silahıyla tanışacaklardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bölücü Terörü yurtta ve sınır ötesinde hendeklere gömen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komutanıdır” denildi.

Terörle mücadele kararlılığını yansıtan teklifte “Bölücü Terörün dağda, kırda, bayırda, hendekte, sokakta, belediyelerde ve Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında nefes almasına izin vermeyeceğimizi dosta düşmana ilân ediyoruz. Bölücü Terörün şu veya bu kisve altında eleman devşirmek, para toplamak, propaganda yapmak, yıkıcı eylemlere kalkışmak için yasal olanakları kullanmasına izin vermeyeceğiz. Milletimizin bize sorumluluğumuzu hatırlatan sesini duyuyoruz: Meclis’te PKK istemiyoruz! Gazi Meclisimize Terör Örgütünü sokmak isteyenlere kesin yanıtımız budur!” ifadeleri yer aldı.

Sonraki Haber