Vatan Partisi ve TGB’den, CHP’ye KHK’ tepkisi: FETÖ ve PKK’yı kurtaramazsınız

CHP, KHK’lılar için bir seferberlik daha başlattı. Vatan Partisi ve TGB Diyarbakır başta olmak üzere 9 ilde “KHK Buluşması” düzenleyecek olan CHP yönetimine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin haziran ayında başlattığı, ‘Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kamudaki görevlerinden uzaklaştırılanlarla buluşmalar’ devam ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca öncülüğünde 9 ilde daha “KHK Buluşması” gerçekleştirecek olan CHP yönetimine Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği’nden (TGB), Diyarbakır’da buluşmanın yapılacağı salonun önünden tepki geldi.

“CHP’YE GÖRE, TÜRKİYE PKK’NIN ÖZGÜR OLDUĞU KADAR DEMOKRATİK”

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferd Tanhan, terörle ilişkileri sebebiyle kamuyla bağı kesilen KHK’lıları devlete yeniden yerleştirmek isteyen CHP’yi eleştirdiği açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi, uzun süredir FETÖ’ye ve PKK’ya kanat geriyor. FETÖ ve PKK için özgürlük istiyor. Onlar için demokrasi demek FETÖ ve PKK’yı kurtarmak demek. CHP’ye göre Türkiye, FETÖ ve PKK’nın özgür olduğu kadar demokratik.” ifadelerini kullandı.

“CHP, Genel Başkan Yardımcıları ve Milletvekilleriyle birlikte birazdan bir buluşma gerçekleştirecek. CHP’nin en üst düzey yöneticileri, sözde KHK mağdurlarıyla buluşacak. Daha önce de böyle buluşmalar yaptıkları için biliyoruz: “Mağdurlar” için adalet isteyecekler. Onları devlete geri alma sözleri verecekler.” diyen Tanhan, sözlerine şöyle devam etti:

Birazdan buluşacaklar. Hepimiz göreceğiz. Daha önce Adalet Yürüyüşü’nde gördüğümüz gibi, CHP’nin, bir koluna PKK’yı diğer koluna da FETÖ’yü takarak Biden planları doğrultusunda nasıl arz-ı endam edeceğini tekrar göreceğiz.

Türkiye ABD ile cephe cepheye gelmiş, CHP bu buluşmada ABD tehdidine karşı tek laf edecek mi?

Türkiye Amerikancı PKK terörünü bitirmek için savaşıyor, CHP bu buluşmada, bölücü terör örgütünü incitecek tek bir söz söyleyecek mi?

Türkiye, ABD’nin Gladyosu olan FETÖ’yü temizlemek için büyük bir mücadele veriyor, CHP bu buluşmada FETÖ’yü rahatsız edecek tek söz söyleyecek mi?

CHP’nin, FETÖ ve PKK’ya karşı en ufak söz söyleyemeyeceğini biliyoruz.

Peki, kim bu suçsuzlar, kim bu mağdurlar? Kimler için Adalet isteyecekler? Bu soruların yanıtlarını açıklamak için buradayız.

“PKK VE FETÖ’YÜ SERBEST BIRAKACAKLARINA SÖZ VERİYORLAR”

Söz konusu KHK’lılar buluşmasının FETÖ ve PKK’yı kurtarmak için yapıldığını dile getiren Vatan Partisi İl Başkanı, “Bu buluşma FETÖ ve PKK’yı kurtarmak için yapılıyor. Mağdurlar dedikleri onlardır. Bütün hapishaneleri boşaltmaktan bahsediyorlar, haklarında yargı hükmü olsa bile, yani, suçları kanıtlanmış ve sabit olsa bile, KHK ile ihraç edilen herkesi görevlerine iade etme sözü veriyorlar. İktidara geldiklerinde ilk iş olarak, parmaklarını şıklatıp, PKK ve FETÖ mensuplarını serbest bırakacaklarına söz veriyorlar. 15 Temmuz’da, Meclisimizi, askerimizi, polisimizi, vatandaşlarımızı bombalayan darbecileri, ordunun başına getireceklerini söylüyorlar.” şeklinde konuştu.

Tanhan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer, bu buluşmada PKK’nın şehit ettiği Müzik Öğretmeni Aybüke Yalçın’a, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’e, polis memuru Fethi Sekin’e adalet isteyecek mi? Elbette hayır! Gülizar Hanım bu buluşmada hendek kazanlara iş makinası veren terör yandaşlarına adalet isteyecek.

TR705 Kodlu insan hakları şampiyonu Sezgin Tanrıkulu bu buluşmada evlatları dağlara kaldırıldığı için feryat eden Diyarbakır analarının mağduriyetini mi konuşacak? Hayır onların elinden evlatlarını alanların mağduriyetlerini anlatacak.

“CHP’NİN MAĞDURLARI, AMERİKAN-İSRAİL UŞAKLARIDIR”

Bu buluşma mağdurlar için değil; PKK hapislerden çıksın, yeniden hendekler kazsın, yeniden bombalar döşesin, Kürdümüzü, Türkümüzü yeniden mağdur etsin, evlatlarımızı yeniden dağa kaçırsın diyedir. CHP’nin mağdurları, halkımızı mağdur eden Amerikan uşaklarıdır, İsrail uşaklarıdır.

Biliyoruz, bazı saf kardeşlerimiz “hiç mi yanlış yapılmıyor, biz bazı yanlış uygulamalar ve mağduriyetler için buradayız” diyecekler.

Manzara öyle değil. Açıklamalar da öyle değil. “Türkiye’de adaletin bittiği, hapishanelere suçsuzların doldurulduğu” edebiyatıyla bu buluşmayı yapıyorlar. Bütün KHK’lıları yeniden devlet görevine atama sözü vererek bu buluşmayı yapıyorlar. PKK ve FETÖ’nün vazgeçilmezleri olduğunu göstermek istiyorlar.

“AFİŞLERİNE PKK’YA ADALET YAZSINLAR”

Ancak mert değiller, dürüst değiller. Afişlerine “KHK Mağdurlarıyla Buluşma” diye yazıyorlar. Oysa “Fethullahçı Çeteye Adalet”, “Bölücülere Adalet”, “Çocuk Kaçıranlara Özgürlük”, “Hendek Kazanlara Özgürlük”, “PKK’ya Adalet” diye yazmaları gerekirdi. ABD Gladyosu’nu yeniden devletin içine yerleştirelim diyerek niyetlerini açık edemeyecekleri için “mağdurların” ardına saklanıyorlar.

PKK ve FETÖ mesuplarının KHK ile ihraç edilmesi. Hukuka uygundur, vatan bütünlüğü için şarttır. İçerde ve sınır ötesinde PKK’yı bitirmek için gereklidir. Devletimizin içine yuvalanan FETÖ yapılanmasının kökünü kazımak için zaruridir. Demokrasi ve özgürlüklerin hayata geçirilmesi için mecburidir. Diyarbakır’da yaşayan vatandaşlarımızın işe, refaha, eğitime ve huzura kavuşması için elzemdir.

Diyarbakır’a, Mardin’e, Şanlıurfa’ya, Hakkari’ye, yatırım ve hizmet gelmesini engelleyen, esnaftan haraç kesen, köylünün rızkına çöken, garibanın çocuğunu dağa kaçıranlar mı mağdur? CHP bunlara mı adalet istiyor?

Teröre özgürlük tanınamaz. Teröristle demokrasi olmaz. Terörün ve teröristin güç sahibi olduğu yerde, demokrasi de olmaz, özgürlük de olmaz. Terörün ve teröristin devletin içinde yuvalandığı bir yerde kimse özgürlükten bahsedemez. Demokrasi, ancak terörün temizlendiği yerde işler. Özgürlükler, ancak terörün temizlendiği ortamlarda kullanılabilir. Terörü bitirmek, demokrasi ve özgürlüklerin şartıdır.

“PKK’YI MECLİS’E SOKAN CHP’NİN MASKESİ DÜŞMÜŞTÜR”

PKK ile seçim ittifakı yapanların, PKK’yı Meclise sokan CHP’nin maskesi düşmüştür. HDP/PKK dostlarının aynı zamanda FETÖ dostu olması Atlantik cephesindeki konumlarını da gözler önüne sermektedir.

Türkiye, devleti ve milletiyle ABD güdümlü PKK ve FETÖ terörüne karşı topyekûn mücadele yürütmek durumundadır. Teröre karşı mücadele yalnız Mehmetçiğe ve Polisimize bırakılamaz. Devletin her kurumu ve görevlisi, milletimizin her vatandaşı, toplumun her örgütlenmesi, teröre karşı mücadeleyle görevlidir. Bu savaş, İkinci İstiklâl Savaşıdır ve bu savaşta CHP yönetimi safını PKK ve HDP’nin yanı olarak belirlemiştir.

“DERSİMLİ KEMAL DEĞİL, BIDEN’IN ORDUSU GELSE KURTARAMAZ”

FETÖ’nün beli kırılmıştır ve tekrar doğrulması mümkün değildir. PKK ise kaçacak delik aramaktadır. Yakında HDP’nin kapatılmasıyla elinden yasal olanakları da alınacaktır. O zaman CHP’nin Dersimli Kemal’i değil, Biden ve ordusu gelse FETÖ ve PKK’yı kurtaramaz. Buradan ilan ediyoruz: PKK’ya

ve FETÖ’ye sarılan kendisini onlarla birlikte perişan vaziyette bulur. CHP, bu buluşmayla perişan vaziyette olduğunu göstermiştir.

TGB Diyarbakır İl Temsilcisi Ahmet Aydın ise, Türk gençliğinin Diyarbakır’da FETÖ ve PKK’ya göz açtırmayacağını belirttiği konuşmasında “FETÖ ve PKK bağlantısı nedeniyle KHK ile görevinden uzaklaştırılanları devlete döndürmezsiniz. KHK’lılar işe iade edilsin demek FETÖ’yü, PKK’yı devlete geri alalım demektir.” dedi.

Aydın, konuşmasına şu şekilde devam etti:

Biz “KHK zulmü” adı altında kurtarmaya çalıştığınız FETÖ’yü üniversitelerimizden ve liselerimizden biliyoruz. Onları, Atatürk’e savaş açmalarından, vatansever öğrencileri engellemelerinden biliyoruz. Biz kurtarmaya çalıştığınız KHK’lı hocaları üniversitelerimizden tanıyoruz. Onları üniversitelerimizde PKK marşları okunduğunda alkış tutarken, terörist başının posterlerini asanlara göz yummalarından biliyoruz. Kılıçdaroğlu’nun cezaevlerinden çıkaracağım dediği 130 bin kişi işte bunlardır. “KHK buluşmaları” FETÖ’yü PKK’yı yeniden okullarımıza, akademiye sokma planıdır.

‘PKK VE FETÖ İLE YAN YANA GELMENİN SONU YOK OLMAKTIR’

Terör örgütü PKK ve FETÖ’yü kurtarmak için çırpınışlarınız boşadır. Çırpındıkça batacaksınız! PKK ve FETÖ’yle yan yana gelmenin sonu onlarla yok olmaktır.

Yaptığınız bu buluşmayla Diyarbakır halkını kandıramazsınız. Diyarbakır halkı terörü görmüştür, dostu görmüştür, düşmanı görmüştür. Mehmetçiğimiz PKK’yı Sur içinde hendeklere gömmüştür. O hendeklerden kimse PKK’yı kurtaramaz. Bugün de terör örgütlerine yaşam alanı açmaya çalışanların Diyarbakır’da yeri yoktur.

O, FETÖ ve PKK dostu akademisyenlerin, KHK’lıların üniversitelerimizde, liselerimizde, ordumuzda, yargımızda, devletimizde yeri yoktur.

Ne Diyarbakır’da ne başka bir şehrimizde, üniversitelerimizde FETÖ’ye göz açtırmayacağız, PKK’ya göz açtırmayacağız.

‘HIYANETTEN VAZGEÇİN’

Bu salonda etkinliğe katılacaklara sesleniyoruz salona girerken PKK ve FETÖ’nün haince, kalleşçe şehit ettiği Songül Yakut’un, Ömer Halis Demir’in, Aydoğan Aydın’ın fotoğraflarına iyi baksınlar onlardan utanmadan bu etkinliği nasıl yapacaksınız?

CHP’nin gücü PKK ve FETÖ terör örgütlerini kurtarmaya yetmez! İçerisinde bulunduğunuz hıyanet sürecinden vazgeçin.

PKK ve FETÖ’yü kurtarmaya planları yapanlar, teröre kalkan olanlar karşılarında Türk Gençliğini bulurlar!

Sonraki Haber