Vatan Partisi’nden Atışkan Alçı grevine destek

Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Furkan Kaplan önderliğindeki parti heyeti, Atışkan Alçı fabrikası önündeki grev çadırına giderek dayanışma ziyaretinde bulundu. İşçilerin taleplerini dinleyen Kaplan, hak mücadelesinin yanında olduklarını, işçilerin vereceği görevlere hazır olduklarını belirtti.

Vatan Partisi’nin Üretim Devrimi programını işçilerle paylaşan Kaplan, “Hem ekmek teknesini koruyacağız, hem de işçilerimizin hakkını arayacağız. Sanayicimiz üretecek, işçimiz şevkle üretecek. Buradaki hak mücadelesi başarıya ulaşacak. Bizim derdimiz yarını kurtarmak. Üreten bir Türkiye’de her işçinin alım gücü artar. Hem sanayici kazanır hem işçinin refahı artar. Devletimiz burada görev almalı. Hem işverenin önünü açmalı hem de işçinin hakkını teslim etmeli. Sorun maaş değil sistem sorunu.” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Eskişehir'de Kristal-İş Sendikası’nda örgütlü Atışkan Alçı işçileri firmayla yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varamayınca 16 Haziran’da grev kararı aldı.

Asgari ücretin biraz üstünde maaş aldıklarını söyleyen işçiler “Yaptığımız iş yıpratıcı ve meslek hastalığı riski yüksek. Alçı ve yapı kimyasalları üretiyoruz. Fabrikamız dünyanın her yerine ihracat yapıyor. Bundan mutluyuz. Biz sadece hakkımızı istiyoruz.” dedi. İşveren yüzde 9 artı enflasyon teklif ederken işçilerin zam talebi ise yüzde 30 artı enflasyon.

Sonraki Haber