Vatan Partisi'nden İsviçre Türk Toplumuna ziyaret

Vatan Partisi İsviçre Temsilciliği, İsviçre Türk Toplumu (İTT)'na yeni binasında destek ziyaretinde bulundu. 

Vatan Partisi İsviçre Temsilcisi Hasan Kemahlı ve beraberindeki heyet, İTT Başkanı Suat Şahin'i makamında ziyaret etti. Görüşmede, Türkiye'ye yönelik olumsuz tavırlara karşı mücadele edileceği belirtildi. Ortak paydanın Atatürk ve vatan bütünlüğü olduğu vurgulanırken, Avrupa'daki ırkçı saldırılara karşı da dayanışma içinde olunacağı kaydedildi.

“Ortak paydamız Atatürk ve milletimizin birliğiyle vatanımızın bütünlüğüdür.” diyen Kemahlı, görüşmede şöyle konuştu: “İsviçre'de yaşayanların İTT çatısı altında toplanmaları çok önemli. Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in özellikle Ermeni soykırımı yalanına karşı Lozan'da yaptığı mitingin düzenleyicileri arasında İTT de vardı. Perinçek'in önderliğinde ve Avrupa'da yaşayan yurttaşların desteğiyle soykırım yalanını tarihin çöplüğüne attık. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararıyla Ermeni soykırımı yalanını bitirdik. Hep birlikte bu örnek mücadele yöntemini sürdürmeliyiz. Vatan Partisi İsviçre Temsilciliği olarak ülkemize yönelik her türlü olumsuz tavra karşı mücadele edeceğiz. İsviçre'de yaşayan yurttaşlarımızın birlik ve beraberliğini sağlamalıyız. Gençlerimizin Atatürkçü düşünce ile buluşması, ülkemize sahip çıkması için çabalamalıyız.”

SOSYAL YARDIM HATTI KURULDU

Suat Şahin de Vatan Partisi heyetini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi, İTT olarak İsviçre'de yaşayan yurttaşların her türlü sorununu çözüme kavuşturma gayretinde olduklarını belirtti: “Eğitimden sağlığa gençlerimizin sorunlarının çözümüne eğileceğiz. Özellikle son yıllarda Avrupa'da ırkçı saldırılar artışta. Ülkemiz ve vatandaşlarımız gözbebeğimiz. Sahip çıkmak önceliklerimiz arasında. Bu konuda İTT vatandaşlarımızın her türlü sorununa çözüm bulmak için sosyal yardım hattı oluşturdu. Ayrıca hukuk bürosu da kurmak istiyoruz. Kısa sürede İTT adına televizyon yayını ve gazete basmayı da hedefliyoruz. Birlikte çalıştığımız büyükelçiliğimiz, konsolosluğumuz, cami, dernek ve spor kulüplerimizle lobi faaliyetlerimizi en üst seviyeye taşıyacağız.”

Öte yandan Vatan Partisi İsviçre Temsilciliği, İTT'ye Atatürk'ün Bütün Eserleri'nden bir cilt, Doğu Perinçek’in “ABD yol ayrımında” kitabı ve Teori dergisini hediye etti.

Sonraki Haber