Vatandaşlar kaldırıma park etmiş arabalardan bıktı

Büyükşehirlerdeki park yeri sorunu nedeniyle araçlar kaldırımlara park ediyor. Araçların kaldırıma park etmesi vatandaşları bıktırmış durumda.

Okulların açılması ile büyükşehirlerde sabah ve akşam öğrenci ile velilerin yaya kaldırımı kullanımları yoğunlaşmaya başladı. Bununla birlikte araç otoparklarındaki ücretlerin yüksek olması dolayısıyla araç sahipleri otomobillerini otopark yerlerine değilde yaya kaldırımlarına park etmeleri soruna yol açıyor. Birçok vatandaş araç sürücülerin bu tavrından dolayı mağdur oluyor.

Kaldırımları kullanan öğrenciler, anneler, babalar, engelliler, yaşlılar ve bebek arabalı vatandaşlar kaldırımlardan rahatlıkla gidemedikleri için karayoluna (araçların kullandığı) inmek zorunda kalıyor. Bu durumda yayaların can güvenliği için büyük bir tehlike oluşturuyor.

112 SÜRÜCÜYE HAVALE EDİYOR

Kaldırımda park etmiş araçlar için vatandaşlar Alo 112'i arayarak aracın kaldırımdan çekilmesini (kaldırılmasını) talep ediyor. Ancak 112 çağrı merkezine şikayet eden vatandaşlara verilen cevap şu şekilde:

"Araç park ihlallerine ilişkin ihbarlara polis ekibi sevk etmiyoruz. Araç plakası verilmesi halinde, araç sahibine tescil bilgilerinden ulaşarak aracını bulunduğu yerden kaldırılmasını istiyoruz."

ÇOCUKLAR, AİLELER VE ENGELLİLER ŞİKAYETÇİ

Bu durum sonucunda emniyet yetkilileri araç sahiplerine ulaşabilseler dahi, kaldırımdaki park etmiş olan aracın çekilmesi sürücünün kendi inisiyatifine kalıyor. Bununla birlikte araç sahiplerine hiçbir cezai işlem uygulanmıyor. Bu da kaldırımlara park edilmesi sorunun çözümünü güçleştiriyor. Cezai işlem uygulanmayan sürücüler park ettikleri yerin niteliğine dikkat etmiyor. Mağdur olan çocuklar, engelliler ve aileler bu durumdan çok şikayetçi. Özellikle engelli vatandaşlar dar yollarda canlarını tehlikeye atıyor.

Kısa zaman önce aynı konudan muzdarip olan vatandaş Halis Kahraman da X hesabından İstanbul İl Emniyet Müdürü Sayın Zafer Aktaş’ı etiketleyerek, diğer vatandaşlarımız gibi kaldırıma park etmiş otomobil sorununun acilen çözüme ulaşmasını talep etti. Kahraman'ın talebine herhangi bir yanıt verilmediği görüldü.

Sonraki Haber