Vatikan 43 yıllık gizemi aydınlatacak! Meryem Ana'yı gördüklerini söylemişlerdi...

Vatikan, Roma Katolikliğinin en gizemli olaylarından biri olan 'Bosna Hersek'te Meryem Ana görülmesi' ile ilgili raporunu bugün açıklayacak. Vatikan, 15 yıllık bir çalışmanın ardından bir gizemi aydınlatmış olacak.

Vatikan, Roma Katolikliğinin en çok tartışılan olaylarından biri olan, Bosna Hersek'in güneyindeki sıradan bir köyde Meryem Ana'nın görüldüğüne dair raporla ilgili uzun zamandır beklenen değerlendirmeyi bugün açıklayacak.

VATİKAN 43 YILLIK GİZEMİ AYDINLATACAK

MERYEM ANA'YI GÖRDÜKLERİNİ SÖYLEMİŞLERDİ

EuroNews'in haberine göre, 1981 yılında altı çocuk ve genç, Hersek'in şarapçılık bölgesinde yer alan Međugorje'deki bir tepede, Meryem Ana'nın görüntülerini gördüklerini bildirmişlerdi. Bu 'tanıklardan' bazıları, o zamandan beri düzenli olarak, hatta her gün bu görülerin gerçekleştiğini ve Hz. Meryem'in kendilerine mesajlar gönderdiğini iddia etmişlerdi.

BUGÜN BASIN TOPLANTISI YAPILACAK

Yaklaşık 15 yıllık bir çalışmanın ardından, bugün Vatikan'ın doktrin ofisi başkanı Kardinal Víctor Manuel Fernández, Vatikan'ın "Međugorje'nin ruhani deneyimi" olarak adlandırdığı olayla ilgili bir basın toplantısına başkanlık edecek. Her ne açıklanırsa açıklansın, bunun 'Međugorje olayı' hakkında kesin bir gerçeklik beyanı olması pek olası değil. Zira Fernández, bu yılın başlarında Vatikan'ın artık iddia edilen vizyonları, ağlayan heykelleri ve stigmataları gerçek ya da değil olarak ilan etme işiyle uğraşmadığını açıklamıştı.

Sonraki Haber