Venezuela Büyükelçisi Perinçek’i ziyaret etti

Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Freddy Eduardo Molina Gutierrez, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i parti genel merkezinde ziyaret etti. Büyükelçi Gutierrez, 'Vatan Partisi ile pek çok değeri paylaşıyoruz.' dedi

Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Freddy Eduardo Molina Gutierrez, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i parti genel merkezinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Perinçek’e, Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Genel Saymanı Şehmuz Yıldırım Gençer, Uluslararası İlişkiler Bürosu Sekreteri Berke Mustafa Berkil ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem İlker Mutlu eşlik etti.

‘VATAN PARTİSİ İLE PEK ÇOK DEĞERİ PAYLAŞIYORUZ’

Karşılıklı iyi dileklerin sunulduğu ziyaret sırasında, “Burada olmak sizi ziyaret etmek bir onur.” diyen Venezuela Büyükelçisi Gutierrez şöyle konuştu:

“Geçmişinizi yakından takip ediyoruz ve sizi tanıyoruz. Her zaman antiemperyalist duruşunuz ve kimliğiniz olduğunu zaten biliyoruz. Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi bizim Venezuela’da yaptığımız devrimin temel taşlarından biri antiemperyalizm. Venezuela olarak biz de çok kutuplu, güç dengelerinin iyi dağıldığı bir dünya kurmak için uğraşıyoruz. Vatan Partisi ile pek çok değeri paylaşıyoruz.

"Aynı zamanda sizin Türk ulusal kimliğinin başlıca değerlerini kalkındırmak için gösterdiğiniz çabaları da biliyoruz. Bir de zaten bizim Venezuela’daki devrimimizin ve Vatan Partisi’nin ortak noktalarından biri halklarımıza karşı duyduğumuz aşk ve sevgi. Biliniz ki sizlerle ortak değerleri paylaşıyoruz.”

PERİNÇEK: ÖZLEMLERİMİZ ORTAK

Büyükelçi Freddy Eduardo Molina Gutierrez’i genel merkezlerinde ağırlamaktan onur duyduğunu ifade eden Perinçek de şunları dile getirdi:

“Büyükelçimiz bize Chavez’in devrimci rüzgarını okyanusların ötesinden getirdi. Chavez’in halk aşkını paylaşıyoruz, bu da bize büyük mutluluk veriyor. Venezuela belki coğrafya olarak uzak gibi gözüküyor ama ideolojimiz, dünyaya bakış açımız, ortak kararlarımız, özlemlerimiz, hepsi müşterek. Yeni bir dünya kuruluyor. O dünyanın kuruluşunda biz yoldaşız, arkadaşız, ortak bir kararımız var. O bakımdan Büyükelçimizle buluşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

Sonraki Haber