Venezüella milletvekilinden İsviçre Komünist Partisi’ne ziyaret

Bolivarcı Venezüella Cumhuriyeti eski Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı ve Venezüella Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) milletvekili Ricardo Molina, İsviçre Komünist Partisi’ni ziyaret etti.

Partisi İsviçre Temsilcisi Hasan Kemahlı ve Lozan Sorumlusu Hamdi Şahin’de katıldı.  

Ziyarette çok kutupluluk, Latin Amerika'nın güncel sorunları ve Çin hakkında görüşüldü. Ziyarette ayrıca İsviçre Komünist Partisi, İsviçre’de Portekizli, Kübalı, Türk, Güney Koreli, Sri Lankalı ve Nikaragualı dostlarını Molina’yla tanıştırdı.

PARTİNİN POLİTİKALARI ANLATILIDI

İsviçre Komünist Partisi, Ricardo Molina’ya İsviçre'nin tarafsızlığı için verdiği mücadeleyi anlattı. Parti, Atlantik emperyalizmi ile çok kutupluluk arasındaki çatışmanın uluslararası ilişkilerde belirleyici olduğunu ve buradan ülkelerin iç politikalarını da şekillendirdiğini, bu sebeple stratejilerinin bu jeopolitik koşullar içinde millî egemenliği tesis ederek sosyalizm yolunda ilerlemek olduğunu anlattı.

İsviçre Komünist Partisi, İsviçre ordusu ile NATO arasındaki artan işbirliğine ve Rusya'ya yönelik tek taraflı yaptırımları karşı olma şeklindeki politikalarını da Ricardo Molina’ya aktardı.

İsviçre Komünist Partisi, Güney Amerika’yla ilgili olaraksa Venezuela, Küba, Nikaragua ve genel olarak Kıtayla dayanışma içinde olduğunu ve Kıtanın çok kutuplu bir dünya için verdikleri mücadeleyi desteklediğini belirtti. Çok kutupluluk olmadan ulusal egemenlik ve dolayısıyla sosyal haklar olamayacağını hatırlattı.


Sonraki Haber